
Składniki
30 dekagramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżeczki
1 szklanka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku w ok 4 litra wody rozpuszczamy 2 kostki bulionowe .Zagotowujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę .Marchewki obieramy Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na tarce duże oczka marchewki .Gotujemy ok 15 min . Barszcz biały i żurek mieszamy z szklanką zimnej wody i gotowy rozczyn wlewamy na gotującą się zupę .
Krok 2
Cebulę obieramy kroimy drobno ,kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni na rozpuszczonym maśle .Podsmażone na złoto dodajemy do zupy .Mieszamy .Dodajemy mini kostkę czosnek i majeranek ,pieprz do smaku i zaciągamy śmietaną .Dodajemy łyżkę chrzanu mieszamy
Krok 3
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo .Zupę podajemy z połówkami ugotowanego jajka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej