Zupa wielkanocna z chrzanem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

576

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżeczki

30 dekagramów

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku w ok 4 litra wody rozpuszczamy 2 kostki bulionowe .Zagotowujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę .Marchewki obieramy Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na tarce duże oczka marchewki .Gotujemy ok 15 min . Barszcz biały i żurek mieszamy z szklanką zimnej wody i gotowy rozczyn wlewamy na gotującą się zupę .

Krok 2

Cebulę obieramy kroimy drobno ,kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni na rozpuszczonym maśle .Podsmażone na złoto dodajemy do zupy .Mieszamy .Dodajemy mini kostkę czosnek i majeranek ,pieprz do smaku i zaciągamy śmietaną .Dodajemy łyżkę chrzanu mieszamy

Krok 3

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo .Zupę podajemy z połówkami ugotowanego jajka.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej