
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
30 dekagramów
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku w ok 4 litra wody rozpuszczamy 2 kostki bulionowe .Zagotowujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę .Marchewki obieramy Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na tarce duże oczka marchewki .Gotujemy ok 15 min . Barszcz biały i żurek mieszamy z szklanką zimnej wody i gotowy rozczyn wlewamy na gotującą się zupę .
Krok 2
Cebulę obieramy kroimy drobno ,kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni na rozpuszczonym maśle .Podsmażone na złoto dodajemy do zupy .Mieszamy .Dodajemy mini kostkę czosnek i majeranek ,pieprz do smaku i zaciągamy śmietaną .Dodajemy łyżkę chrzanu mieszamy
Krok 3
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo .Zupę podajemy z połówkami ugotowanego jajka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej