Zupa wielkanocna z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa wielkanocna z chrzanem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżeczki

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku w ok 4 litra wody rozpuszczamy 2 kostki bulionowe .Zagotowujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę .Marchewki obieramy Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na tarce duże oczka marchewki .Gotujemy ok 15 min . Barszcz biały i żurek mieszamy z szklanką zimnej wody i gotowy rozczyn wlewamy na gotującą się zupę .

Krok 2

Cebulę obieramy kroimy drobno ,kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni na rozpuszczonym maśle .Podsmażone na złoto dodajemy do zupy .Mieszamy .Dodajemy mini kostkę czosnek i majeranek ,pieprz do smaku i zaciągamy śmietaną .Dodajemy łyżkę chrzanu mieszamy

Krok 3

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo .Zupę podajemy z połówkami ugotowanego jajka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej