Zupa wielkanocna z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa wielkanocna z chrzanem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

30 dekagramów

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku w ok 4 litra wody rozpuszczamy 2 kostki bulionowe .Zagotowujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę .Marchewki obieramy Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na tarce duże oczka marchewki .Gotujemy ok 15 min . Barszcz biały i żurek mieszamy z szklanką zimnej wody i gotowy rozczyn wlewamy na gotującą się zupę .

Krok 2

Cebulę obieramy kroimy drobno ,kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni na rozpuszczonym maśle .Podsmażone na złoto dodajemy do zupy .Mieszamy .Dodajemy mini kostkę czosnek i majeranek ,pieprz do smaku i zaciągamy śmietaną .Dodajemy łyżkę chrzanu mieszamy

Krok 3

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo .Zupę podajemy z połówkami ugotowanego jajka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa wielkanocna z chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej