
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
30 dekagramów
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku w ok 4 litra wody rozpuszczamy 2 kostki bulionowe .Zagotowujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę .Marchewki obieramy Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na tarce duże oczka marchewki .Gotujemy ok 15 min . Barszcz biały i żurek mieszamy z szklanką zimnej wody i gotowy rozczyn wlewamy na gotującą się zupę .
Krok 2
Cebulę obieramy kroimy drobno ,kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni na rozpuszczonym maśle .Podsmażone na złoto dodajemy do zupy .Mieszamy .Dodajemy mini kostkę czosnek i majeranek ,pieprz do smaku i zaciągamy śmietaną .Dodajemy łyżkę chrzanu mieszamy
Krok 3
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo .Zupę podajemy z połówkami ugotowanego jajka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej