
Składniki
1 sztuka
40 gramów
4 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
0.75 litra
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczywo natrzyj czosnkiem i upiecz w piekarniku na złoty kolor.
Krok 2
Od razu po wyjęciu z pieca układaj je na talerzach, wlej na nie po jednym żółtku.
Krok 3
Pomidor pokrój w kostkę i posyp kromki.
Krok 4
Wlej gorący bulion Knorr i posyp świeżo startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej