Pałki kurczaka w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki kurczaka w kapuście

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

12 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkuje raczej grubo niz drobno. Rosół z kury zalewam wodą na bulion. Pałki obsypuje przyprawą do kurczaka.

Krok 2

Rozgrzewam olej wrzucam na gorący tłuszcz pałki, obsmażam, dodaje posiekaną cebule i przeciśnięty czosnek, przyprawiam papryką słodką i ostrą, chwilę to mieszam, smażę razem, następnie podlewam bulionem, dodaję liść laurowy, pieprz czarny, sól, pieprz mielony, posiekaną kapustę i duszę ok 1/2 godziny.

Krok 3

W międzyczasie robię pomidorowy sos. Na patelni na łyżeczce oleju karmelizuje przecier, podlewam stopniowo sosem z garnka z kapusty i pałek. Przelewam gotowy sos do garnka z kapustą. Mieszam, przykrywam i dalej dusze aż kapusta będzie miękka, kolejne 1/2 godziny. W trakcie duszenia można uzupełnić sos wodą lub dolać bulionu. Na koniec wsypać posiekany koperek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej