
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
12 sztuk
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę szatkuje raczej grubo niz drobno. Rosół z kury zalewam wodą na bulion. Pałki obsypuje przyprawą do kurczaka.
Krok 2
Rozgrzewam olej wrzucam na gorący tłuszcz pałki, obsmażam, dodaje posiekaną cebule i przeciśnięty czosnek, przyprawiam papryką słodką i ostrą, chwilę to mieszam, smażę razem, następnie podlewam bulionem, dodaję liść laurowy, pieprz czarny, sól, pieprz mielony, posiekaną kapustę i duszę ok 1/2 godziny.
Krok 3
W międzyczasie robię pomidorowy sos. Na patelni na łyżeczce oleju karmelizuje przecier, podlewam stopniowo sosem z garnka z kapusty i pałek. Przelewam gotowy sos do garnka z kapustą. Mieszam, przykrywam i dalej dusze aż kapusta będzie miękka, kolejne 1/2 godziny. W trakcie duszenia można uzupełnić sos wodą lub dolać bulionu. Na koniec wsypać posiekany koperek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej