
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurki oczyścić i przesmażyć na maśle. Gdy ostygną posiekać w mniejsze kawałki.
Krok 2
Na patelni zeszklić obraną i posiekaną cebulę, dodać kurki posiekane kurki i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.
Krok 3
Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, czosnkiem i pietruszką w mini kostkach Knorr oraz przyprawą do mięs Knorr. Dodać suszony tymianek i kurki. Dokładnie wymieszać. Formować kotleciki i smażyć na oleju na rumiano.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej