Mielone z kurkami i tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z kurkami i tymiankiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki oczyścić i przesmażyć na maśle. Gdy ostygną posiekać w mniejsze kawałki.

Krok 2

Na patelni zeszklić obraną i posiekaną cebulę, dodać kurki posiekane kurki i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 3

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, czosnkiem i pietruszką w mini kostkach Knorr oraz przyprawą do mięs Knorr. Dodać suszony tymianek i kurki. Dokładnie wymieszać. Formować kotleciki i smażyć na oleju na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej