Mielone z kurkami i tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z kurkami i tymiankiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki oczyścić i przesmażyć na maśle. Gdy ostygną posiekać w mniejsze kawałki.

Krok 2

Na patelni zeszklić obraną i posiekaną cebulę, dodać kurki posiekane kurki i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 3

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, czosnkiem i pietruszką w mini kostkach Knorr oraz przyprawą do mięs Knorr. Dodać suszony tymianek i kurki. Dokładnie wymieszać. Formować kotleciki i smażyć na oleju na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej