Mielone z kurkami i tymiankiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżeczka

300 gramów

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki oczyścić i przesmażyć na maśle. Gdy ostygną posiekać w mniejsze kawałki.

Krok 2

Na patelni zeszklić obraną i posiekaną cebulę, dodać kurki posiekane kurki i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 3

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, czosnkiem i pietruszką w mini kostkach Knorr oraz przyprawą do mięs Knorr. Dodać suszony tymianek i kurki. Dokładnie wymieszać. Formować kotleciki i smażyć na oleju na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej