Mielone z kurkami i tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z kurkami i tymiankiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki oczyścić i przesmażyć na maśle. Gdy ostygną posiekać w mniejsze kawałki.

Krok 2

Na patelni zeszklić obraną i posiekaną cebulę, dodać kurki posiekane kurki i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 3

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, czosnkiem i pietruszką w mini kostkach Knorr oraz przyprawą do mięs Knorr. Dodać suszony tymianek i kurki. Dokładnie wymieszać. Formować kotleciki i smażyć na oleju na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z kurkami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej