Ragout egzotyczne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ragout egzotyczne

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

null

null

1

4 łyżki

200 gramów

1

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka umyj, osusz a następnie pokrój w grubą kostkę.Jabłka, banany i cebulę pokrój w równie dużą kostkę, co mięso. Kolendrę pokrój drobno.

Krok 2

Przygotuj Fix Knorr Kurczak po hawajsku według wskazówek umieszczonych na opakowaniu używając mleka kokosowego zamiast sugerowanego - zwykłego mleka.

Krok 3

Ugotuj ryż zalewając go 1,5 szklanki wody i bulionetkę Knorr.

Krok 4

Na rozgrzaną oliwę wrzuć mięso, cebulę i zrumień je. Dołóż pokrojone owoce, ananasa i wiórki kokosowe a następnie zalej przygotowanym wcześniej Fixem Knorr. Całość gotuj kilka minut, pod koniec dorzuć pokrojoną kolendrę.

Krok 5

Ugotowany ryż wyłóż na półmisek formując kopiec. W środku kopca umieść gotowe ragout. Udekoruj listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej