Ragout egzotyczne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ragout egzotyczne

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

null

null

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1

1 łyżka

200 gramów

1

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka umyj, osusz a następnie pokrój w grubą kostkę.Jabłka, banany i cebulę pokrój w równie dużą kostkę, co mięso. Kolendrę pokrój drobno.

Krok 2

Przygotuj Fix Knorr Kurczak po hawajsku według wskazówek umieszczonych na opakowaniu używając mleka kokosowego zamiast sugerowanego - zwykłego mleka.

Krok 3

Ugotuj ryż zalewając go 1,5 szklanki wody i bulionetkę Knorr.

Krok 4

Na rozgrzaną oliwę wrzuć mięso, cebulę i zrumień je. Dołóż pokrojone owoce, ananasa i wiórki kokosowe a następnie zalej przygotowanym wcześniej Fixem Knorr. Całość gotuj kilka minut, pod koniec dorzuć pokrojoną kolendrę.

Krok 5

Ugotowany ryż wyłóż na półmisek formując kopiec. W środku kopca umieść gotowe ragout. Udekoruj listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Śledzie z granatem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej