Ragout egzotyczne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ragout egzotyczne

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

null

null

1

4 łyżki

200 gramów

1

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka umyj, osusz a następnie pokrój w grubą kostkę.Jabłka, banany i cebulę pokrój w równie dużą kostkę, co mięso. Kolendrę pokrój drobno.

Krok 2

Przygotuj Fix Knorr Kurczak po hawajsku według wskazówek umieszczonych na opakowaniu używając mleka kokosowego zamiast sugerowanego - zwykłego mleka.

Krok 3

Ugotuj ryż zalewając go 1,5 szklanki wody i bulionetkę Knorr.

Krok 4

Na rozgrzaną oliwę wrzuć mięso, cebulę i zrumień je. Dołóż pokrojone owoce, ananasa i wiórki kokosowe a następnie zalej przygotowanym wcześniej Fixem Knorr. Całość gotuj kilka minut, pod koniec dorzuć pokrojoną kolendrę.

Krok 5

Ugotowany ryż wyłóż na półmisek formując kopiec. W środku kopca umieść gotowe ragout. Udekoruj listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej