Ragout egzotyczne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ragout egzotyczne

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

null

null

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1

1 łyżka

200 gramów

1

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka umyj, osusz a następnie pokrój w grubą kostkę.Jabłka, banany i cebulę pokrój w równie dużą kostkę, co mięso. Kolendrę pokrój drobno.

Krok 2

Przygotuj Fix Knorr Kurczak po hawajsku według wskazówek umieszczonych na opakowaniu używając mleka kokosowego zamiast sugerowanego - zwykłego mleka.

Krok 3

Ugotuj ryż zalewając go 1,5 szklanki wody i bulionetkę Knorr.

Krok 4

Na rozgrzaną oliwę wrzuć mięso, cebulę i zrumień je. Dołóż pokrojone owoce, ananasa i wiórki kokosowe a następnie zalej przygotowanym wcześniej Fixem Knorr. Całość gotuj kilka minut, pod koniec dorzuć pokrojoną kolendrę.

Krok 5

Ugotowany ryż wyłóż na półmisek formując kopiec. W środku kopca umieść gotowe ragout. Udekoruj listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ragout egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej