Dorsz duszony w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

60 gramów

2 łyżki

100 gramów

1 kilogram

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj i pokrój w dzwonka. Następnie skrop sokiem z cytryny i odłóż na 30 minut.

Krok 2

Oprósz mąką i zarumień na tłuszczu.

Krok 3

Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj koncentrat pomidorowy i uduś.

Krok 4

Po chwili włóż rybę i duś około 20 minut. Dopraw. Przed podaniem posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz duszony w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz duszony w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz duszony w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz duszony w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz duszony w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz duszony w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz duszony w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej