
Składniki
150 gramów
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
60 gramów
2 łyżki
100 gramów
1 kilogram
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj i pokrój w dzwonka. Następnie skrop sokiem z cytryny i odłóż na 30 minut.
Krok 2
Oprósz mąką i zarumień na tłuszczu.
Krok 3
Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj koncentrat pomidorowy i uduś.
Krok 4
Po chwili włóż rybę i duś około 20 minut. Dopraw. Przed podaniem posyp zieloną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej