
Składniki
150 gramów
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
60 gramów
2 łyżki
100 gramów
1 kilogram
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj i pokrój w dzwonka. Następnie skrop sokiem z cytryny i odłóż na 30 minut.
Krok 2
Oprósz mąką i zarumień na tłuszczu.
Krok 3
Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj koncentrat pomidorowy i uduś.
Krok 4
Po chwili włóż rybę i duś około 20 minut. Dopraw. Przed podaniem posyp zieloną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej