Dorsz duszony w pomidorach

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 kilogram

1 szczypta

100 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

150 gramów

60 gramów

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj i pokrój w dzwonka. Następnie skrop sokiem z cytryny i odłóż na 30 minut.

Krok 1

Oprósz mąką i zarumień na tłuszczu.

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj koncentrat pomidorowy i uduś.

Krok 1

Po chwili włóż rybę i duś około 20 minut. Dopraw. Przed podaniem posyp zieloną pietruszką.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej