Dorsz duszony w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz duszony w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

60 gramów

2 łyżki

100 gramów

1 kilogram

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj i pokrój w dzwonka. Następnie skrop sokiem z cytryny i odłóż na 30 minut.

Krok 2

Oprósz mąką i zarumień na tłuszczu.

Krok 3

Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj koncentrat pomidorowy i uduś.

Krok 4

Po chwili włóż rybę i duś około 20 minut. Dopraw. Przed podaniem posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz duszony w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz duszony w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz duszony w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz duszony w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz duszony w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz duszony w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz duszony w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz duszony w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej