
Składniki
700 gramów
1 sztuka
50 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj tak jak lubisz i ewentualnie pokrój na mniejsze kawałki. Brokuły ugotuj al dente, czyli na pół twardo, aby nie straciły pięknego koloru. Podziel je na różyczki. Pomidory pokrój na plastry lub w ósemki.
Krok 2
Sos sałatkowy wykonaj wg przepisu. Na talerzu ułóż warzywa i polej sosem. Na wierzchu ułóż grube wiórki parmezanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej