Ziemniaki i brokuły z parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki i brokuły z parmezanem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj tak jak lubisz i ewentualnie pokrój na mniejsze kawałki. Brokuły ugotuj al dente, czyli na pół twardo, aby nie straciły pięknego koloru. Podziel je na różyczki. Pomidory pokrój na plastry lub w ósemki.

Krok 2

Sos sałatkowy wykonaj wg przepisu. Na talerzu ułóż warzywa i polej sosem. Na wierzchu ułóż grube wiórki parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej