Ziemniaki i brokuły z parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki i brokuły z parmezanem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj tak jak lubisz i ewentualnie pokrój na mniejsze kawałki. Brokuły ugotuj al dente, czyli na pół twardo, aby nie straciły pięknego koloru. Podziel je na różyczki. Pomidory pokrój na plastry lub w ósemki.

Krok 2

Sos sałatkowy wykonaj wg przepisu. Na talerzu ułóż warzywa i polej sosem. Na wierzchu ułóż grube wiórki parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki i brokuły z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej