
Składniki
700 gramów
1 sztuka
50 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj tak jak lubisz i ewentualnie pokrój na mniejsze kawałki. Brokuły ugotuj al dente, czyli na pół twardo, aby nie straciły pięknego koloru. Podziel je na różyczki. Pomidory pokrój na plastry lub w ósemki.
Krok 2
Sos sałatkowy wykonaj wg przepisu. Na talerzu ułóż warzywa i polej sosem. Na wierzchu ułóż grube wiórki parmezanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej