
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karpia pokrój na kawałki, posól i odstaw na 30 minut.
Krok 2
Cebulę posiekaj, podduś na maśle*, a następnie podsmaż wraz z mąką.
Krok 3
Papryki pokrój w paski, a pomidora w kostkę.
Krok 4
Do cebuli wlej trochę wody i włóż pokrojonego karpia, paprykę i pomidory. Gotuj 10 minut.
Krok 5
Zalej śmietaną, po czym gotuj jeszcze 20 minut. Dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej