Paprykarz z karpia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykarz z karpia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia pokrój na kawałki, posól i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Cebulę posiekaj, podduś na maśle*, a następnie podsmaż wraz z mąką.

Krok 3

Papryki pokrój w paski, a pomidora w kostkę.

Krok 4

Do cebuli wlej trochę wody i włóż pokrojonego karpia, paprykę i pomidory. Gotuj 10 minut.

Krok 5

Zalej śmietaną, po czym gotuj jeszcze 20 minut. Dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej