
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karpia pokrój na kawałki, posól i odstaw na 30 minut.
Krok 2
Cebulę posiekaj, podduś na maśle*, a następnie podsmaż wraz z mąką.
Krok 3
Papryki pokrój w paski, a pomidora w kostkę.
Krok 4
Do cebuli wlej trochę wody i włóż pokrojonego karpia, paprykę i pomidory. Gotuj 10 minut.
Krok 5
Zalej śmietaną, po czym gotuj jeszcze 20 minut. Dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej