Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karpia pokrój na kawałki, posól i odstaw na 30 minut.
Krok 2
Cebulę posiekaj, podduś na maśle*, a następnie podsmaż wraz z mąką.
Krok 3
Papryki pokrój w paski, a pomidora w kostkę.
Krok 4
Do cebuli wlej trochę wody i włóż pokrojonego karpia, paprykę i pomidory. Gotuj 10 minut.
Krok 5
Zalej śmietaną, po czym gotuj jeszcze 20 minut. Dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej