Paprykarz z karpia przepis – Zobacz na przepisy.pl

Paprykarz z karpia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia pokrój na kawałki, posól i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Cebulę posiekaj, podduś na maśle*, a następnie podsmaż wraz z mąką.

Krok 3

Papryki pokrój w paski, a pomidora w kostkę.

Krok 4

Do cebuli wlej trochę wody i włóż pokrojonego karpia, paprykę i pomidory. Gotuj 10 minut.

Krok 5

Zalej śmietaną, po czym gotuj jeszcze 20 minut. Dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej