
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karpia pokrój na kawałki, posól i odstaw na 30 minut.
Krok 2
Cebulę posiekaj, podduś na maśle*, a następnie podsmaż wraz z mąką.
Krok 3
Papryki pokrój w paski, a pomidora w kostkę.
Krok 4
Do cebuli wlej trochę wody i włóż pokrojonego karpia, paprykę i pomidory. Gotuj 10 minut.
Krok 5
Zalej śmietaną, po czym gotuj jeszcze 20 minut. Dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej