Paprykarz z karpia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykarz z karpia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia pokrój na kawałki, posól i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Cebulę posiekaj, podduś na maśle*, a następnie podsmaż wraz z mąką.

Krok 3

Papryki pokrój w paski, a pomidora w kostkę.

Krok 4

Do cebuli wlej trochę wody i włóż pokrojonego karpia, paprykę i pomidory. Gotuj 10 minut.

Krok 5

Zalej śmietaną, po czym gotuj jeszcze 20 minut. Dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej