
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karpia pokrój na kawałki, posól i odstaw na 30 minut.
Krok 2
Cebulę posiekaj, podduś na maśle*, a następnie podsmaż wraz z mąką.
Krok 3
Papryki pokrój w paski, a pomidora w kostkę.
Krok 4
Do cebuli wlej trochę wody i włóż pokrojonego karpia, paprykę i pomidory. Gotuj 10 minut.
Krok 5
Zalej śmietaną, po czym gotuj jeszcze 20 minut. Dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej