Paprykarz z karpia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykarz z karpia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia pokrój na kawałki, posól i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Cebulę posiekaj, podduś na maśle*, a następnie podsmaż wraz z mąką.

Krok 3

Papryki pokrój w paski, a pomidora w kostkę.

Krok 4

Do cebuli wlej trochę wody i włóż pokrojonego karpia, paprykę i pomidory. Gotuj 10 minut.

Krok 5

Zalej śmietaną, po czym gotuj jeszcze 20 minut. Dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykarz z karpia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej