Paprykarz z karpia

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

600 gramów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia pokrój na kawałki, posól i odstaw na 30 minut.

Krok 1

Cebulę posiekaj, podduś na maśle*, a następnie podsmaż wraz z mąką.

Krok 1

Papryki pokrój w paski, a pomidora w kostkę.

Krok 1

Do cebuli wlej trochę wody i włóż pokrojonego karpia, paprykę i pomidory. Gotuj 10 minut.

Krok 1

Zalej śmietaną, po czym gotuj jeszcze 20 minut. Dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej