Szaszłyki z ryb przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z ryb

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 łyżek

2 sztuki

1 łyżeczka

7 łyżek

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

5 łyżek

5 łyżek

700 gramów

350 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę opłucz, osusz i pokrój na kostkę. 5 łyżek sosu sojowego zmieszaj z wódką i marynatą Knorr.

Krok 3

Pory i paprykę pokrój na paski, czosnek i imbir posiekaj, a kiełki odsącz z zalewy.

Krok 5

Teraz wlej ocet i resztę sosu sojowego i dorzuć ketchup i cukier. Wszystko wymieszaj i podgrzej.

Krok 6

Na pozostałym oleju usmaż rybne szaszłyki po 5 minut z każdej strony. Warzywa wyłóż na talerzyki i połóż na nich rybne szaszłyki.

Krok 2

Rybę marynuj przez 30 minut. Następnie kawałki ryby nabij na patyki do szaszłyków.

Krok 4

Na gorący olej wrzuć czosnek, pory i paprykę i podsmaż przez 5 minut. Dodaj kiełki soi i fasoli i smaż jeszcze 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej