Szaszłyki z ryb przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z ryb

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 łyżek

2 sztuki

1 łyżeczka

7 łyżek

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

5 łyżek

5 łyżek

700 gramów

350 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę opłucz, osusz i pokrój na kostkę. 5 łyżek sosu sojowego zmieszaj z wódką i marynatą Knorr.

Krok 3

Pory i paprykę pokrój na paski, czosnek i imbir posiekaj, a kiełki odsącz z zalewy.

Krok 5

Teraz wlej ocet i resztę sosu sojowego i dorzuć ketchup i cukier. Wszystko wymieszaj i podgrzej.

Krok 6

Na pozostałym oleju usmaż rybne szaszłyki po 5 minut z każdej strony. Warzywa wyłóż na talerzyki i połóż na nich rybne szaszłyki.

Krok 2

Rybę marynuj przez 30 minut. Następnie kawałki ryby nabij na patyki do szaszłyków.

Krok 4

Na gorący olej wrzuć czosnek, pory i paprykę i podsmaż przez 5 minut. Dodaj kiełki soi i fasoli i smaż jeszcze 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z ryb - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej