
Składniki
7 łyżek
2 sztuki
1 łyżeczka
7 łyżek
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
5 łyżek
5 łyżek
700 gramów
350 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę opłucz, osusz i pokrój na kostkę. 5 łyżek sosu sojowego zmieszaj z wódką i marynatą Knorr.
Krok 3
Pory i paprykę pokrój na paski, czosnek i imbir posiekaj, a kiełki odsącz z zalewy.
Krok 5
Teraz wlej ocet i resztę sosu sojowego i dorzuć ketchup i cukier. Wszystko wymieszaj i podgrzej.
Krok 6
Na pozostałym oleju usmaż rybne szaszłyki po 5 minut z każdej strony. Warzywa wyłóż na talerzyki i połóż na nich rybne szaszłyki.
Krok 2
Rybę marynuj przez 30 minut. Następnie kawałki ryby nabij na patyki do szaszłyków.
Krok 4
Na gorący olej wrzuć czosnek, pory i paprykę i podsmaż przez 5 minut. Dodaj kiełki soi i fasoli i smaż jeszcze 2 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej