Szaszłyki z ryb

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

350 gramów

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

5 łyżek

7 łyżek

5 łyżek

2 łyżki

1 łyżeczka

7 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę opłucz, osusz i pokrój na kostkę. 5 łyżek sosu sojowego zmieszaj z wódką i marynatą Knorr.

Krok 3

Pory i paprykę pokrój na paski, czosnek i imbir posiekaj, a kiełki odsącz z zalewy.

Krok 5

Teraz wlej ocet i resztę sosu sojowego i dorzuć ketchup i cukier. Wszystko wymieszaj i podgrzej.

Krok 6

Na pozostałym oleju usmaż rybne szaszłyki po 5 minut z każdej strony. Warzywa wyłóż na talerzyki i połóż na nich rybne szaszłyki.

Krok 2

Rybę marynuj przez 30 minut. Następnie kawałki ryby nabij na patyki do szaszłyków.

Krok 4

Na gorący olej wrzuć czosnek, pory i paprykę i podsmaż przez 5 minut. Dodaj kiełki soi i fasoli i smaż jeszcze 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej