
Składniki
7 łyżek
2 sztuki
1 łyżeczka
7 łyżek
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
5 łyżek
5 łyżek
700 gramów
350 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę opłucz, osusz i pokrój na kostkę. 5 łyżek sosu sojowego zmieszaj z wódką i marynatą Knorr.
Krok 3
Pory i paprykę pokrój na paski, czosnek i imbir posiekaj, a kiełki odsącz z zalewy.
Krok 5
Teraz wlej ocet i resztę sosu sojowego i dorzuć ketchup i cukier. Wszystko wymieszaj i podgrzej.
Krok 6
Na pozostałym oleju usmaż rybne szaszłyki po 5 minut z każdej strony. Warzywa wyłóż na talerzyki i połóż na nich rybne szaszłyki.
Krok 2
Rybę marynuj przez 30 minut. Następnie kawałki ryby nabij na patyki do szaszłyków.
Krok 4
Na gorący olej wrzuć czosnek, pory i paprykę i podsmaż przez 5 minut. Dodaj kiełki soi i fasoli i smaż jeszcze 2 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej