
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i papryki pokrój w kostkę i nadziej na patyczki.
Krok 2
Składniki marynaty wymieszaj i polej szaszłyki. Chłodź przez 20 minut.
Krok 3
Piecz 20 minut w 200 stopniach, makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut, osącz.
Krok 4
Grzybki mun namocz w gorącej wodzie, kiedy napęcznieją , pokrój w paseczki. Pora pokrój w cienkie plasterki. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 5
Pora, marchew i grzyby smaż przez 3 minuty na oleju. Dodaj przyprawy i smaż kolejne 3 minuty.
Krok 6
Dołóż makaron i wymieszaj, podawaj z szaszłykami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej