Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i papryki pokrój w kostkę i nadziej na patyczki.

Krok 2

Składniki marynaty wymieszaj i polej szaszłyki. Chłodź przez 20 minut.

Krok 3

Piecz 20 minut w 200 stopniach, makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut, osącz.

Krok 4

Grzybki mun namocz w gorącej wodzie, kiedy napęcznieją , pokrój w paseczki. Pora pokrój w cienkie plasterki. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 5

Pora, marchew i grzyby smaż przez 3 minuty na oleju. Dodaj przyprawy i smaż kolejne 3 minuty.

Krok 6

Dołóż makaron i wymieszaj, podawaj z szaszłykami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej