Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i papryki pokrój w kostkę i nadziej na patyczki.

Krok 2

Składniki marynaty wymieszaj i polej szaszłyki. Chłodź przez 20 minut.

Krok 3

Piecz 20 minut w 200 stopniach, makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut, osącz.

Krok 4

Grzybki mun namocz w gorącej wodzie, kiedy napęcznieją , pokrój w paseczki. Pora pokrój w cienkie plasterki. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 5

Pora, marchew i grzyby smaż przez 3 minuty na oleju. Dodaj przyprawy i smaż kolejne 3 minuty.

Krok 6

Dołóż makaron i wymieszaj, podawaj z szaszłykami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej