
Składniki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlet pokroić na 8 kawałeczków, doprawić przyprawą do mięs i olejem. wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki.
Krok 2
Paprykę i pieczarkę pokroić w kostkę, a cebulę w krążki.
Krok 3
Na patyczek od szaszłyków nabijać na przemian paprykę, karkówkę, cebulę i pieczarkę. Ze składników zrobić 2 sztuki. doprawić całość solą i pieprzem (zwłaszcza warzywa) i spryskać olejem.
Krok 4
Smażyć na grillu częśto obracając aż do upieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































