Szaszłyki z karkówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z karkówki

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlet pokroić na 8 kawałeczków, doprawić przyprawą do mięs i olejem. wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Paprykę i pieczarkę pokroić w kostkę, a cebulę w krążki.

Krok 3

Na patyczek od szaszłyków nabijać na przemian paprykę, karkówkę, cebulę i pieczarkę. Ze składników zrobić 2 sztuki. doprawić całość solą i pieprzem (zwłaszcza warzywa) i spryskać olejem.

Krok 4

Smażyć na grillu częśto obracając aż do upieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki z mięsa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej