
Składniki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlet pokroić na 8 kawałeczków, doprawić przyprawą do mięs i olejem. wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki.
Krok 2
Paprykę i pieczarkę pokroić w kostkę, a cebulę w krążki.
Krok 3
Na patyczek od szaszłyków nabijać na przemian paprykę, karkówkę, cebulę i pieczarkę. Ze składników zrobić 2 sztuki. doprawić całość solą i pieprzem (zwłaszcza warzywa) i spryskać olejem.
Krok 4
Smażyć na grillu częśto obracając aż do upieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej