Szaszłyki z indyka obtoczone w pistacjach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z indyka obtoczone w pistacjach

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
23 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najlepsze są z grilla. Ale zimą możesz je też upiec w piekarniku z włączonym grillem, ustawiając temperaturę na 180 stopni. Niezłe będą tez z patelni grillowej.

Krok 2

Namocz w zimnej wodzie drewniane szpadki do szaszłyków, aby nie spaliły się w trakcie grillowania. Połowę mięsa włóż do miseczki, polej sokiem z limonki, posól, popieprz, wymieszaj. Pistacje zmiksuj z bazylią. Białko przypraw pieprzem i roztrzep widelcem. Resztę mięsa posól i popieprz, zanurzaj najpierw w białku, potem w pistacjach. Na szpadki nadziewaj kolejno po kawałku: papryki, indyka marynowanego w soku z limonki, pomidora, indyka panierowanego i papryki. Gotowe szaszłyki oprósz pieprzem i pokruszoną mini kostką czosnkową, układaj na rozgrzanym ruszcie i grilluj 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z indyka obtoczone w pistacjach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z indyka obtoczone w pistacjach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z indyka obtoczone w pistacjach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z indyka obtoczone w pistacjach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z indyka obtoczone w pistacjach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z indyka obtoczone w pistacjach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z indyka obtoczone w pistacjach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z indyka obtoczone w pistacjach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej