Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
330 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

292 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

556 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w cienkie paski i przesmaż na patelni. Marchewkę, pora oraz papryczkę pokrój w cienkie zapałki, dodaj do kurczaka i smaż chwilę razem.

Krok 2

Żeby danie nabrało orientalnego smaku i idealniej konsystencji Fix Knorr rozmieszaj z 1 szklanką wody i wlej na patelnię. Wszystko razem zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i dodaj miód oraz orzeszki. Gotuj 10 minut. Na koniec dodaj pokrojoną drobno kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem lub chińskim makaronem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiego dania możesz użyć również chińskiej mieszanki warzywnej dostępnej w wielu sklepach.

1

Opinie o przepisie

  • Daniel Skrzypczak

    Daniel Skrzypczak , 24.04.2016

    To jest przepyszne, bez fixa jbc

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z orzeszkami w sosie miodowymKurczak z orzeszkami w sosie miodowym

Kurczaka pokrój w cienkie paski i przesmaż na patelni. Marchewkę, pora oraz papryczkę pokrój w cienkie zapałki, dodaj do kurczaka i smaż chwilę razem.