Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

186 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

223 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

441 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w cienkie paski i przesmaż na patelni. Marchewkę, pora oraz papryczkę pokrój w cienkie zapałki, dodaj do kurczaka i smaż chwilę razem.

Krok 2

Żeby danie nabrało orientalnego smaku i idealniej konsystencji Fix Knorr rozmieszaj z 1 szklanką wody i wlej na patelnię. Wszystko razem zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i dodaj miód oraz orzeszki. Gotuj 10 minut. Na koniec dodaj pokrojoną drobno kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem lub chińskim makaronem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiego dania możesz użyć również chińskiej mieszanki warzywnej dostępnej w wielu sklepach.

1

Opinie o przepisie

  • Daniel Skrzypczak

    Daniel Skrzypczak

    To jest przepyszne, bez fixa jbc

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej