Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
330 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

292 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

556 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w cienkie paski i przesmaż na patelni. Marchewkę, pora oraz papryczkę pokrój w cienkie zapałki, dodaj do kurczaka i smaż chwilę razem.

Krok 2

Żeby danie nabrało orientalnego smaku i idealniej konsystencji Fix Knorr rozmieszaj z 1 szklanką wody i wlej na patelnię. Wszystko razem zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i dodaj miód oraz orzeszki. Gotuj 10 minut. Na koniec dodaj pokrojoną drobno kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem lub chińskim makaronem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiego dania możesz użyć również chińskiej mieszanki warzywnej dostępnej w wielu sklepach.

1

Opinie o przepisie

  • Daniel Skrzypczak

    Daniel Skrzypczak , 24.04.2016

    To jest przepyszne, bez fixa jbc

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z orzeszkami w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z orzeszkami w sosie miodowymKurczak z orzeszkami w sosie miodowym

Kurczaka pokrój w cienkie paski i przesmaż na patelni. Marchewkę, pora oraz papryczkę pokrój w cienkie zapałki, dodaj do kurczaka i smaż chwilę razem.