Kurczak w orzechowym sosie z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w orzechowym sosie z chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
76 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

2 łyżki

4 sztuki

1 opakowanie

200 mililitrów

1 pęczek

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w grubą kostkę i obsmaż na patelni na złoty kolor.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z wodą oraz śmietaną i zagotuj. Dodaj posiekane chili.

Krok 3

Do sosu dodaj kawałki kurczaka, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze ok. 10 minut.

Krok 4

Gotowe danie podawaj z chińskim makaronem, posyp orzeszkami i udekoruj kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej