Kurczak w orzechowym sosie z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w orzechowym sosie z chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
76 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

2 łyżki

4 sztuki

1 opakowanie

200 mililitrów

1 pęczek

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w grubą kostkę i obsmaż na patelni na złoty kolor.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z wodą oraz śmietaną i zagotuj. Dodaj posiekane chili.

Krok 3

Do sosu dodaj kawałki kurczaka, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze ok. 10 minut.

Krok 4

Gotowe danie podawaj z chińskim makaronem, posyp orzeszkami i udekoruj kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej