Kurczak w orzechowym sosie z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w orzechowym sosie z chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
76 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

2 łyżki

4 sztuki

1 opakowanie

200 mililitrów

1 pęczek

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w grubą kostkę i obsmaż na patelni na złoty kolor.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z wodą oraz śmietaną i zagotuj. Dodaj posiekane chili.

Krok 3

Do sosu dodaj kawałki kurczaka, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze ok. 10 minut.

Krok 4

Gotowe danie podawaj z chińskim makaronem, posyp orzeszkami i udekoruj kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w orzechowym sosie z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak po hiszpańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej