Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

1 łyżka

2 szczypty

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pieczarki kroimy w plastry i dusimy na 1 łyżce oleju, posypujemy je 1 płaską łyżeczką Przyprawy Delikat Knorr - moc koperku i pietruszki i podlewamy je niewielką ilością wrzącej wody.

Krok 2

Do pieczarek dodajemy wcześniej upieczone pałki i podudzia kurczaka, dodajemy 100 ml wrzącej wody, doprawiamy czerwoną papryką i chwilkę dusimy.

Krok 3

Do całości dodajemy całe opakowanie Śmietanowo-grzybowego sosu Knorr i dusimy na małym ogniu 10 minut. Mięso wraz sosem z pieczarkami przekładamy na talerz, dekorujemy świeżą natką pietruszki i pomidorkiem koktajlowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej