
Składniki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 szczypty
6 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte pieczarki kroimy w plastry i dusimy na 1 łyżce oleju, posypujemy je 1 płaską łyżeczką Przyprawy Delikat Knorr - moc koperku i pietruszki i podlewamy je niewielką ilością wrzącej wody.
Krok 2
Do pieczarek dodajemy wcześniej upieczone pałki i podudzia kurczaka, dodajemy 100 ml wrzącej wody, doprawiamy czerwoną papryką i chwilkę dusimy.
Krok 3
Do całości dodajemy całe opakowanie Śmietanowo-grzybowego sosu Knorr i dusimy na małym ogniu 10 minut. Mięso wraz sosem z pieczarkami przekładamy na talerz, dekorujemy świeżą natką pietruszki i pomidorkiem koktajlowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































