Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Autor: Piotrek Piotrek

ratingratingratingratingrating

787

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

1 łyżka

2 szczypty

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pieczarki kroimy w plastry i dusimy na 1 łyżce oleju, posypujemy je 1 płaską łyżeczką Przyprawy Delikat Knorr - moc koperku i pietruszki i podlewamy je niewielką ilością wrzącej wody.

Krok 2

Do pieczarek dodajemy wcześniej upieczone pałki i podudzia kurczaka, dodajemy 100 ml wrzącej wody, doprawiamy czerwoną papryką i chwilkę dusimy.

Krok 3

Do całości dodajemy całe opakowanie Śmietanowo-grzybowego sosu Knorr i dusimy na małym ogniu 10 minut. Mięso wraz sosem z pieczarkami przekładamy na talerz, dekorujemy świeżą natką pietruszki i pomidorkiem koktajlowym.

0

Opinie o przepisie

Sos śmietanowo-grzybowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej