Kurczak w sosie z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę, oprósz przyprawą do kurczaka, dodaj do cebuli, oprósz solą i pieprzem. Smaż 10 minut.

Krok 3

Wlej wodę, dodaj Rosół z kury Knorr i duś 15 minut.

Krok 4

Po tym czasie dodaj osączoną kukurydzę, majeranek, posiekany szczypiorek, masło a także mąkę wymieszaną ze śmietaną. Zagotuj i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej