
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 opakowanie
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Mięso pokrój w kostkę, oprósz przyprawą do kurczaka, dodaj do cebuli, oprósz solą i pieprzem. Smaż 10 minut.
Krok 3
Wlej wodę, dodaj Rosół z kury Knorr i duś 15 minut.
Krok 4
Po tym czasie dodaj osączoną kukurydzę, majeranek, posiekany szczypiorek, masło a także mąkę wymieszaną ze śmietaną. Zagotuj i podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej