Kurczak w sosie z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę, oprósz przyprawą do kurczaka, dodaj do cebuli, oprósz solą i pieprzem. Smaż 10 minut.

Krok 3

Wlej wodę, dodaj Rosół z kury Knorr i duś 15 minut.

Krok 4

Po tym czasie dodaj osączoną kukurydzę, majeranek, posiekany szczypiorek, masło a także mąkę wymieszaną ze śmietaną. Zagotuj i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Soczysty rolowany boczek
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej