
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 opakowanie
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Mięso pokrój w kostkę, oprósz przyprawą do kurczaka, dodaj do cebuli, oprósz solą i pieprzem. Smaż 10 minut.
Krok 3
Wlej wodę, dodaj Rosół z kury Knorr i duś 15 minut.
Krok 4
Po tym czasie dodaj osączoną kukurydzę, majeranek, posiekany szczypiorek, masło a także mąkę wymieszaną ze śmietaną. Zagotuj i podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej