Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 sztuki

null

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia umyj dokładnie i oczyść. Podziel na porcje, skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut, aby przeszedł aromatem przypraw.

Krok 2

Przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.

Krok 3

Obsyp startym żółtym serem i podlej 2-3 łyżkami wody.

Krok 4

Filety z łososia piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej