Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 sztuki

null

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia umyj dokładnie i oczyść. Podziel na porcje, skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut, aby przeszedł aromatem przypraw.

Krok 2

Przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.

Krok 3

Obsyp startym żółtym serem i podlej 2-3 łyżkami wody.

Krok 4

Filety z łososia piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ekspresowy rosół
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej