Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 sztuki

null

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia umyj dokładnie i oczyść. Podziel na porcje, skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut, aby przeszedł aromatem przypraw.

Krok 2

Przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.

Krok 3

Obsyp startym żółtym serem i podlej 2-3 łyżkami wody.

Krok 4

Filety z łososia piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej