Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem
średnie
11 osób zapisało

Składniki
null
null
0.5 sztuki
null
500 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia umyj dokładnie i oczyść. Podziel na porcje, skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut, aby przeszedł aromatem przypraw.
Krok 2
Przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.
Krok 3
Obsyp startym żółtym serem i podlej 2-3 łyżkami wody.
Krok 4
Filety z łososia piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej