Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 sztuki

null

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia umyj dokładnie i oczyść. Podziel na porcje, skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut, aby przeszedł aromatem przypraw.

Krok 2

Przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.

Krok 3

Obsyp startym żółtym serem i podlej 2-3 łyżkami wody.

Krok 4

Filety z łososia piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej