
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
200 gramów
50 gramów
2 łyżki
250 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
100
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Odcedź. Szynkę pokrój w paski, cebulę w kostkę, czosnek posiekaj. Orzeszki upraż na patelni.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj ze 150 ml wody oraz śmietaną.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, czosnek oraz szynkę. Ser pokrusz w drobne kawałki.
Krok 4
Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem. W misce wymieszaj makaron z przesmażonymi składnikami, dodaj ser - wymieszaj. Wszystko przełóż do naczynia.
Krok 5
Całość zalej przygotowanym Fixem, posyp parmezanem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj 35 minut w temp. 180 st. C. Przed podaniem na wierzchu ułóż rukolę i posyp orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej