
Składniki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
2 łyżeczki
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 sztuki
3 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado rozetnij na pół, usuń pestkę i łyżką wydrąż miąższ.
Krok 2
Zgnieć na jednolitą masę i wymieszaj z posiekanym drobno ogórkiem.
Krok 3
Zmiksuj z sokiem wyciśniętym z cytryny, odrobiną oliwy i bulionem.
Krok 4
Dopraw kilkoma kroplami sosu tabasco i przyprawami. Odstaw na ok. 2-3 godziny do lodówki.
Krok 5
Przed podaniem udekoruj połówkami czarnych oliwek i posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej