
Składniki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
2 łyżeczki
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 sztuki
3 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado rozetnij na pół, usuń pestkę i łyżką wydrąż miąższ.
Krok 2
Zgnieć na jednolitą masę i wymieszaj z posiekanym drobno ogórkiem.
Krok 3
Zmiksuj z sokiem wyciśniętym z cytryny, odrobiną oliwy i bulionem.
Krok 4
Dopraw kilkoma kroplami sosu tabasco i przyprawami. Odstaw na ok. 2-3 godziny do lodówki.
Krok 5
Przed podaniem udekoruj połówkami czarnych oliwek i posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej