Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

2 łyżki

0.5 sztuki

3 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado rozetnij na pół, usuń pestkę i łyżką wydrąż miąższ.

Krok 2

Zgnieć na jednolitą masę i wymieszaj z posiekanym drobno ogórkiem.

Krok 3

Zmiksuj z sokiem wyciśniętym z cytryny, odrobiną oliwy i bulionem.

Krok 4

Dopraw kilkoma kroplami sosu tabasco i przyprawami. Odstaw na ok. 2-3 godziny do lodówki.

Krok 5

Przed podaniem udekoruj połówkami czarnych oliwek i posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryba po grecku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej