Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

2 łyżki

0.5 sztuki

3 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado rozetnij na pół, usuń pestkę i łyżką wydrąż miąższ.

Krok 2

Zgnieć na jednolitą masę i wymieszaj z posiekanym drobno ogórkiem.

Krok 3

Zmiksuj z sokiem wyciśniętym z cytryny, odrobiną oliwy i bulionem.

Krok 4

Dopraw kilkoma kroplami sosu tabasco i przyprawami. Odstaw na ok. 2-3 godziny do lodówki.

Krok 5

Przed podaniem udekoruj połówkami czarnych oliwek i posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bożonarodzeniowy mus z ogórka i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej