Rolada z karkówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z karkówki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

null

null

1 łyżka

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1.5 litra

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozetnij na płat i zbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Obrane marchewki ugotuj.

Krok 3

Boczek i marchewki pokrój w paski.

Krok 4

Na mięsie rozłóż parówki, boczek, marchewki i ogórki.

Krok 5

Zwiń roladę, obwiąż nicią i oprósz mąką.

Krok 6

Olej z masłem rozgrzej i zrumień roladę, podlej bulionem Knorr i duś 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej