Rolada z karkówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z karkówki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 sztuki

null

1 kilogram

null

1 łyżka

4 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozetnij na płat i zbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Obrane marchewki ugotuj.

Krok 3

Boczek i marchewki pokrój w paski.

Krok 4

Na mięsie rozłóż parówki, boczek, marchewki i ogórki.

Krok 5

Zwiń roladę, obwiąż nicią i oprósz mąką.

Krok 6

Olej z masłem rozgrzej i zrumień roladę, podlej bulionem Knorr i duś 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Nuggetsy z kurczaka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej