Rolada z karkówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z karkówki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 sztuki

null

1 kilogram

null

1 łyżka

4 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozetnij na płat i zbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Obrane marchewki ugotuj.

Krok 3

Boczek i marchewki pokrój w paski.

Krok 4

Na mięsie rozłóż parówki, boczek, marchewki i ogórki.

Krok 5

Zwiń roladę, obwiąż nicią i oprósz mąką.

Krok 6

Olej z masłem rozgrzej i zrumień roladę, podlej bulionem Knorr i duś 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej