
Składniki
2 łyżki
3 sztuki
null
1 kilogram
null
1 łyżka
4 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
150 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso rozetnij na płat i zbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Obrane marchewki ugotuj.
Krok 3
Boczek i marchewki pokrój w paski.
Krok 4
Na mięsie rozłóż parówki, boczek, marchewki i ogórki.
Krok 5
Zwiń roladę, obwiąż nicią i oprósz mąką.
Krok 6
Olej z masłem rozgrzej i zrumień roladę, podlej bulionem Knorr i duś 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej