Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

75 dekagramów

50 dekagramów

25 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i usmaż na niej mięso. Następnie rozgnieć czosnek, dodaj go do mięsa.

Krok 2

Podsmaż i po chwili zalej sosem Spaghetti Toscana Knorr. Duś na wolnym ogniu przez 20 minut.

Krok 3

Pomidory pokrój w plastry.

Krok 4

Żaroodporną formę wyłóż papierem do pieczenia, a następnie ułóż warstwami: makaron, mielone mięso, pokruszony ser feta i pomidory. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj przez około 20 minut. Przed podaniem każdą porcję udekoruj listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej