Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

3

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

75 dekagramów

50 dekagramów

25 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i usmaż na niej mięso. Następnie rozgnieć czosnek, dodaj go do mięsa.

Krok 2

Podsmaż i po chwili zalej sosem Spaghetti Toscana Knorr. Duś na wolnym ogniu przez 20 minut.

Krok 3

Pomidory pokrój w plastry.

Krok 4

Żaroodporną formę wyłóż papierem do pieczenia, a następnie ułóż warstwami: makaron, mielone mięso, pokruszony ser feta i pomidory. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj przez około 20 minut. Przed podaniem każdą porcję udekoruj listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej