Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym
średnie
24 osoby zapisały

Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
75 dekagramów
50 dekagramów
25 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i usmaż na niej mięso. Następnie rozgnieć czosnek, dodaj go do mięsa.
Krok 2
Podsmaż i po chwili zalej sosem Spaghetti Toscana Knorr. Duś na wolnym ogniu przez 20 minut.
Krok 3
Pomidory pokrój w plastry.
Krok 4
Żaroodporną formę wyłóż papierem do pieczenia, a następnie ułóż warstwami: makaron, mielone mięso, pokruszony ser feta i pomidory. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj przez około 20 minut. Przed podaniem każdą porcję udekoruj listkami świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej