Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 pęczek

350 gramów

50 gramów

50

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki pokrój w krążki. Tuńczyka odcedź, natkę posiekaj.

Krok 2

Fix Napoli wymieszaj z 250 ml wody oraz łyżką oliwy. Zagotuj.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj oliwki i kapary. Zalej przygotowanym Fixem, dodaj kawałki tuńczyka i gotuj 5 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Gorący nałóż na talerze lub półmisek, polej gotowym sosem i posyp natką.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej