Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 pęczek

350 gramów

50 gramów

50

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki pokrój w krążki. Tuńczyka odcedź, natkę posiekaj.

Krok 2

Fix Napoli wymieszaj z 250 ml wody oraz łyżką oliwy. Zagotuj.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj oliwki i kapary. Zalej przygotowanym Fixem, dodaj kawałki tuńczyka i gotuj 5 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Gorący nałóż na talerze lub półmisek, polej gotowym sosem i posyp natką.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej