Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 pęczek

350 gramów

50 gramów

50

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki pokrój w krążki. Tuńczyka odcedź, natkę posiekaj.

Krok 2

Fix Napoli wymieszaj z 250 ml wody oraz łyżką oliwy. Zagotuj.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj oliwki i kapary. Zalej przygotowanym Fixem, dodaj kawałki tuńczyka i gotuj 5 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Gorący nałóż na talerze lub półmisek, polej gotowym sosem i posyp natką.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mix sałat na imprezę
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej