Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem
łatwe
4 osoby zapisały
Składniki
350 gramów
1 opakowanie
null
50 gramów
50 gramów
50
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki pokrój w krążki. Tuńczyka odcedź, natkę posiekaj.
Krok 2
Fix Napoli wymieszaj z 250 ml wody oraz łyżką oliwy. Zagotuj.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj oliwki i kapary. Zalej przygotowanym Fixem, dodaj kawałki tuńczyka i gotuj 5 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Gorący nałóż na talerze lub półmisek, polej gotowym sosem i posyp natką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej