Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 opakowania

150 gramów

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy, podsmażamy. Kiedy cebula będzie miękka na patelnię wrzucamy pomidory z puszki i gotujemy przez ok. 10-15 minut. Do podgotowanych pomidorów dodajemy mascarpone, bazylię, oregano, doprawiamy solą i pieprzem. Piersi kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, mini kostką czosnkową, posypujemy papryką. Smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Podsmażonego kurczaka wrzucamy do gotującego się sosu, mieszamy, doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej