Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 opakowania

150 gramów

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy, podsmażamy. Kiedy cebula będzie miękka na patelnię wrzucamy pomidory z puszki i gotujemy przez ok. 10-15 minut. Do podgotowanych pomidorów dodajemy mascarpone, bazylię, oregano, doprawiamy solą i pieprzem. Piersi kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, mini kostką czosnkową, posypujemy papryką. Smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Podsmażonego kurczaka wrzucamy do gotującego się sosu, mieszamy, doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w kremowym sosie z mascarpone i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej