Kurczak złocistej przyprawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak złocistej przyprawie

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1-Kurczaka myjemy i kroimy na mniejsze część tak aby górna cześć z ćwiartki pasowała nam do formy 2- Kurczaka obtaczamy w przyprawie dokładnie.

Krok 2

3- Do formy wkładamy plasterki margaryny 4- Na margarynę kładziemy kurczaka w przyprawie wkładamy do piekarnika pieczemy około 60 minut w 180 stopniach polewając od czasu do czasu sosem z margaryny i kurczaka który nam się wytapia żeby za bardzo się nie spiekł i był mięciutki

Krok 3

Tka upieczonego kurczaka podajemy z ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak w miodzie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej