Kurczak złocistej przyprawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak złocistej przyprawie

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1-Kurczaka myjemy i kroimy na mniejsze część tak aby górna cześć z ćwiartki pasowała nam do formy 2- Kurczaka obtaczamy w przyprawie dokładnie.

Krok 2

3- Do formy wkładamy plasterki margaryny 4- Na margarynę kładziemy kurczaka w przyprawie wkładamy do piekarnika pieczemy około 60 minut w 180 stopniach polewając od czasu do czasu sosem z margaryny i kurczaka który nam się wytapia żeby za bardzo się nie spiekł i był mięciutki

Krok 3

Tka upieczonego kurczaka podajemy z ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z orzechami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej