
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 szczypta
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w dużą kostkę i odstaw.
Krok 2
Do miski wlej jogurt, dosyp curry, kurkumę, paprykę, zmiażdżony czosnek, starty imbir, kolendrę i przyprawę do mięs Knorr. Wymieszaj dokładnie.
Krok 3
Do powstałej marynaty wrzuć kurczaka, zamieszaj i odstaw do lodówki na noc.
Krok 4
Następnego dnia piecz kurczaka przez pół godziny w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Zalej wrzącym bulionem kuskus, przypraw papryką słodką, przykryj i odstaw na kilka minut. Serwuj kurczaka na kaszy polanego raitą
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej