Piersi kurczaka tandoori przepis – Zobacz na przepisy.pl

Piersi kurczaka tandoori

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

1 szklanka

3 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w dużą kostkę i odstaw.

Krok 2

Do miski wlej jogurt, dosyp curry, kurkumę, paprykę, zmiażdżony czosnek, starty imbir, kolendrę i przyprawę do mięs Knorr. Wymieszaj dokładnie.

Krok 3

Do powstałej marynaty wrzuć kurczaka, zamieszaj i odstaw do lodówki na noc.

Krok 4

Następnego dnia piecz kurczaka przez pół godziny w naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Zalej wrzącym bulionem kuskus, przypraw papryką słodką, przykryj i odstaw na kilka minut. Serwuj kurczaka na kaszy polanego raitą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka tandoori  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka tandoori  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka tandoori  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka tandoori  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka tandoori  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka tandoori  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka tandoori  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej