Piersi kurczaka tandoori przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczaka tandoori

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

1 szklanka

3 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w dużą kostkę i odstaw.

Krok 2

Do miski wlej jogurt, dosyp curry, kurkumę, paprykę, zmiażdżony czosnek, starty imbir, kolendrę i przyprawę do mięs Knorr. Wymieszaj dokładnie.

Krok 3

Do powstałej marynaty wrzuć kurczaka, zamieszaj i odstaw do lodówki na noc.

Krok 4

Następnego dnia piecz kurczaka przez pół godziny w naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Zalej wrzącym bulionem kuskus, przypraw papryką słodką, przykryj i odstaw na kilka minut. Serwuj kurczaka na kaszy polanego raitą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka tandoori  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka tandoori  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka tandoori  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka tandoori  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka tandoori  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka tandoori  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka tandoori  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczaka tandoori  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej