Piersi kurczaka z ziołami w sosie jogurtowym
łatwe
664 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
0.25 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
1 łyżka
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jogurt wymieszaj ze śmietaną, dodaj sok z limonki, oregano, tymianek, kolendrę oraz posiekaną natkę pietruszki. Dopraw pokruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr. Wstaw do lodówki na minimum 30 minut.

Krok 2
Brytfankę wysmaruj tłuszczem, przełóż do niej piersi. Piecz 20 minut w 190 stopniach.

Krok 3
Wyjmij, przewróć piesi, polej powstałym sosem i piecz jeszcze 15 minut.

Krok 4
Wyłącz piekarnik, piersi przykryj folią aluminiową i pozostaw tam jeszcze 10 minut.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi kurczaka z ziołami w sosie jogurtowym
Kurczak w sosie jogurtowym to świetny pomysł, jeśli zazwyczaj z piersi kurczaka smażysz kotlety. W końcu nadszedł czas na odmianę! Upiecz je, podaj z sosem jogurtowym doprawionym aromatycznymi ziołami i ciesz się nowym smakiem. Filet z kurczaka w sosie jogurtowym to uczta dla podniebienia!
Dla kogo?
Przynajmniej raz w tygodniu jesz na obiad filet z kurczaka i potrzebujesz kulinarnych inspiracji? Świetnie! Pierś z kurczaka w sosie jogurtowym pozwoli Ci odkryć kwintesencje nieoczywistych smaków.
Na jaką okazję?
Na obiad lub kolację. Wszystko zależy od dodatków, bo filet z kurczaka w sosie jogurtowym sam w sobie stanowi delikatną potrawę.
Czy wiesz, że?
Sos jogurtowy do kurczaka możesz zmodyfikować i dodać do niego tylko te zioła, które najbardziej lubisz. Wolisz koperek od natki pietruszki? Zamień je, a sos zyska inny aromat.
Dla urozmaicenia
Podaj filet z ulubioną surówką, a stworzysz idealne danie na kolację. Bez wyrzutów sumienia!