
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
0.5 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
5 sztuk
2 łyżki
4 łyżki
1 litr
2 szklanki
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę - czosnek posiekaj, połącz z olejem, musztardą i koperkiem. Dodaj Delikat Knorr i miód.
Krok 2
Filety umyj i posmaruj przygotowaną marynatą. Po kilku minutach obsmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron.
Krok 3
Obierz i umyj warzywa. Cebulę pokrój w krążki, pozostałe warzywa w słupki.
Krok 4
Wszystkie warzywa podsmaż na oliwie, oprósz mąką i zalej piwem. Duś tak długo aż odparuje połowa płynu i dodaj śmietanę.
Krok 5
Do przygotowanego sosu włóż przesmażone mięso, duś 15 minut - do miękkości. Sos dopraw do smaku. Kurczaka podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej