Pierś kurczaka w sosie piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś kurczaka w sosie piwnym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1

1 sztuka

5 sztuk

0.5 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

1 litr

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę - czosnek posiekaj, połącz z olejem, musztardą i koperkiem. Dodaj Delikat Knorr i miód.

Krok 2

Filety umyj i posmaruj przygotowaną marynatą. Po kilku minutach obsmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron.

Krok 3

Obierz i umyj warzywa. Cebulę pokrój w krążki, pozostałe warzywa w słupki.

Krok 4

Wszystkie warzywa podsmaż na oliwie, oprósz mąką i zalej piwem. Duś tak długo aż odparuje połowa płynu i dodaj śmietanę.

Krok 5

Do przygotowanego sosu włóż przesmażone mięso, duś 15 minut - do miękkości. Sos dopraw do smaku. Kurczaka podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś kurczaka w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej