Pierś kurczaka w sosie piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierś kurczaka w sosie piwnym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1

1 sztuka

5 sztuk

0.5 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

1 litr

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę - czosnek posiekaj, połącz z olejem, musztardą i koperkiem. Dodaj Delikat Knorr i miód.

Krok 2

Filety umyj i posmaruj przygotowaną marynatą. Po kilku minutach obsmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron.

Krok 3

Obierz i umyj warzywa. Cebulę pokrój w krążki, pozostałe warzywa w słupki.

Krok 4

Wszystkie warzywa podsmaż na oliwie, oprósz mąką i zalej piwem. Duś tak długo aż odparuje połowa płynu i dodaj śmietanę.

Krok 5

Do przygotowanego sosu włóż przesmażone mięso, duś 15 minut - do miękkości. Sos dopraw do smaku. Kurczaka podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej