
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
0.5 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
5 sztuk
2 łyżki
4 łyżki
1 litr
2 szklanki
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę - czosnek posiekaj, połącz z olejem, musztardą i koperkiem. Dodaj Delikat Knorr i miód.
Krok 2
Filety umyj i posmaruj przygotowaną marynatą. Po kilku minutach obsmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron.
Krok 3
Obierz i umyj warzywa. Cebulę pokrój w krążki, pozostałe warzywa w słupki.
Krok 4
Wszystkie warzywa podsmaż na oliwie, oprósz mąką i zalej piwem. Duś tak długo aż odparuje połowa płynu i dodaj śmietanę.
Krok 5
Do przygotowanego sosu włóż przesmażone mięso, duś 15 minut - do miękkości. Sos dopraw do smaku. Kurczaka podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej