Pierś kurczaka w sosie piwnym

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

0

1 łyżeczka

5 sztuk

4 łyżki

1 litr

2 szklanki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę - czosnek posiekaj, połącz z olejem, musztardą i koperkiem. Dodaj Delikat Knorr i miód.

Krok 2

Filety umyj i posmaruj przygotowaną marynatą. Po kilku minutach obsmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron.

Krok 3

Obierz i umyj warzywa. Cebulę pokrój w krążki, pozostałe warzywa w słupki.

Krok 4

Wszystkie warzywa podsmaż na oliwie, oprósz mąką i zalej piwem. Duś tak długo aż odparuje połowa płynu i dodaj śmietanę.

Krok 5

Do przygotowanego sosu włóż przesmażone mięso, duś 15 minut - do miękkości. Sos dopraw do smaku. Kurczaka podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej