Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
346 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

200 mililitrów

8 sztuk

250 mililitrów

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób w każdym filecie głębokie nacięcie na boku (z jednej strony) tworząc kieszonkę.

Krok 2

Włóż do każdej kieszonki po 2 pomidorki i owiń całość plastrem boczku.

Krok 3

Dokładnie rozmieszaj Fix Spaghetii Napoli Knorr z zimną wodą i śmietanką.

Krok 4

Ułóż gotowe kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej całość przygotowanym Fixem Knorr. Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z zapiekanymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkamiKieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami

Zrób w każdym filecie głębokie nacięcie na boku (z jednej strony) tworząc kieszonkę.