Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
346 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

200 mililitrów

8 sztuk

250 mililitrów

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób w każdym filecie głębokie nacięcie na boku (z jednej strony) tworząc kieszonkę.

Krok 2

Włóż do każdej kieszonki po 2 pomidorki i owiń całość plastrem boczku.

Krok 3

Dokładnie rozmieszaj Fix Spaghetii Napoli Knorr z zimną wodą i śmietanką.

Krok 4

Ułóż gotowe kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej całość przygotowanym Fixem Knorr. Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z zapiekanymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sajgonki po chińsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkamiKieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami

Zrób w każdym filecie głębokie nacięcie na boku (z jednej strony) tworząc kieszonkę.