Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami
łatwe
133 osoby zapisały

Składniki
4 plastry
200 mililitrów
8 sztuk
250 mililitrów
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrób w każdym filecie głębokie nacięcie na boku (z jednej strony) tworząc kieszonkę.
Krok 2
Włóż do każdej kieszonki po 2 pomidorki i owiń całość plastrem boczku.
Krok 3
Dokładnie rozmieszaj Fix Spaghetii Napoli Knorr z zimną wodą i śmietanką.
Krok 4
Ułóż gotowe kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej całość przygotowanym Fixem Knorr. Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

Dobra rada:
Podawaj z zapiekanymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami

