Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

330 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

4 plastry

8 sztuk

250 mililitrów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób w każdym filecie głębokie nacięcie na boku (z jednej strony) tworząc kieszonkę.

Krok 2

Włóż do każdej kieszonki po 2 pomidorki i owiń całość plastrem boczku.

Krok 3

Dokładnie rozmieszaj Fix Spaghetii Napoli Knorr z zimną wodą i śmietanką.

Krok 4

Ułóż gotowe kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej całość przygotowanym Fixem Knorr. Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z zapiekanymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej