Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami
łatwe
132 osoby zapisały

Składniki
4 plastry
200 mililitrów
8 sztuk
250 mililitrów
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrób w każdym filecie głębokie nacięcie na boku (z jednej strony) tworząc kieszonkę.
Krok 2
Włóż do każdej kieszonki po 2 pomidorki i owiń całość plastrem boczku.
Krok 3
Dokładnie rozmieszaj Fix Spaghetii Napoli Knorr z zimną wodą i śmietanką.
Krok 4
Ułóż gotowe kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej całość przygotowanym Fixem Knorr. Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

Dobra rada:
Podawaj z zapiekanymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej