
Składniki
400 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
150 gramów
100 gramów
100 gramów
200 mililitrów
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso, umyj i osusz. Dopraw przyprawą Knorr i podsmaż na rozgrzanym oleju wraz z połówkami pieczarek.
Krok 2
Zetrzyj sery i podgrzewaj razem z mięsem na patelni, do momentu, aż się stopią.
Krok 3
Rozprowadź po całości śmietanę i dodaj sos sałatkowy Knorr.
Krok 4
Dobrze wymieszaj i duś całość około 5 minut. Na koniec dodaj posiekaną bazylię i świeżo zmielony pieprz

Dobra rada:
Tak przygotowane mięso doskonale smakuje z gotowanym ryżem lub ziemniakami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś kurczaka z pieczarkami
To danie łączy w sobie delikatny smak mięsa drobiowego z wyrazistym aromatem sosu serowego, a całość dopełniają grzyby. Przygotuj pierś z kurczaka z pieczarkami – nie zajmie Ci to wiele czasu, a efekt będzie naprawdę wspaniały. Potrawę możesz podać na niemal każdą okazję – sprawdzi się jako poczęstunek dla gości oraz składnik codziennego obiadu. Równie dobrze smakuje bez żadnych dodatków. Zacznij przygotowania: oczyść i osusz mięso, a następnie pokrój je na filety. Dopraw przyprawami: majerankiem, granulowanym czosnkiem oraz pieprzem, i smaż na rozgrzanej patelni z pieczarkami. Teraz czas na sery: gorgonzolę i ementaler zetrzyj na tarce i podgrzewaj na patelni razem z mięsem. Smaż do momentu ich stopienia. Całość polej śmietaną i dodaj sos sałatkowy. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i duś jeszcze przez kilka minut. Jako zwieńczenie przygotowań przypraw potrawę posiekaną bazylią oraz innymi ziołami. Serwuj z pieczonymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Przygotuj tę pyszną pierś z kurczaka na najbliższą okazję.



































