
Składniki
400 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
150 gramów
100 gramów
100 gramów
200 mililitrów
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso, umyj i osusz. Dopraw przyprawą Knorr i podsmaż na rozgrzanym oleju wraz z połówkami pieczarek.
Krok 2
Zetrzyj sery i podgrzewaj razem z mięsem na patelni, do momentu, aż się stopią.
Krok 3
Rozprowadź po całości śmietanę i dodaj sos sałatkowy Knorr.
Krok 4
Dobrze wymieszaj i duś całość około 5 minut. Na koniec dodaj posiekaną bazylię i świeżo zmielony pieprz

Dobra rada:
Tak przygotowane mięso doskonale smakuje z gotowanym ryżem lub ziemniakami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś kurczaka z pieczarkami
To danie łączy w sobie delikatny smak mięsa drobiowego z wyrazistym aromatem sosu serowego, a całość dopełniają grzyby. Przygotuj pierś z kurczaka z pieczarkami – nie zajmie Ci to wiele czasu, a efekt będzie naprawdę wspaniały. Potrawę możesz podać na niemal każdą okazję – sprawdzi się jako poczęstunek dla gości oraz składnik codziennego obiadu. Równie dobrze smakuje bez żadnych dodatków. Zacznij przygotowania: oczyść i osusz mięso, a następnie pokrój je na filety. Dopraw przyprawami: majerankiem, granulowanym czosnkiem oraz pieprzem, i smaż na rozgrzanej patelni z pieczarkami. Teraz czas na sery: gorgonzolę i ementaler zetrzyj na tarce i podgrzewaj na patelni razem z mięsem. Smaż do momentu ich stopienia. Całość polej śmietaną i dodaj sos sałatkowy. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i duś jeszcze przez kilka minut. Jako zwieńczenie przygotowań przypraw potrawę posiekaną bazylią oraz innymi ziołami. Serwuj z pieczonymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Przygotuj tę pyszną pierś z kurczaka na najbliższą okazję.