Kurczak w serze

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

396 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i podsmaż je na oleju.

Kurczak w serze - Krok 1

Krok 2

Dodaj starty ser ementaler oraz gorgonzola, podgrzewaj do momentu aż się roztopią.

Kurczak w serze - Krok 2

Krok 3

Rozkruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr wymieszaj ze śmietaną i wlej na patelnię. Dobrze wymieszaj i duś około 10 minut. Na koniec posyp danie posiekanym koperkiem.

Kurczak w serze - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w serze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w serze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w serze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w serze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w serze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w serze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w serze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z bambusem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w serzeKurczak w serze

Kurczak w serze to połączenie delikatnego drobiowego mięsa z bardzo wyrazistym sosem serowym. To danie, którego przygotowanie nie zajmie ci więcej niż kilkadziesiąt minut. Szybko znika z talerzy, co jest najlepszą rekomendacją dla gotującego. Mięso drobiowe ma łagodny smak, dlatego też dobrze jest skomponować do niego dodatki, które będą nieco ostrzejsze. Dobieranie dodatków do piersi z kurczaka na zasadzie przeciwieństwa smakowego jest kluczem do sukcesu kulinarnego. Dlatego też, jeśli planujesz zrobić sos serowy, sięgnij po gatunki, które mają wyrazisty smak. Najlepszym przykładem będzie gorgonzola – gatunek sera ubóstwiany przez kucharzy na całym świecie. Koniecznie dodaj do sosu serowego coś zielonego. Proponujemy koperek, ale jeśli nie masz go akurat w domu, sięgnij po natkę z pietruszki lub liście świeżej bazylii.