Kurczak w serze przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak w serze

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

403 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i podsmaż je na oleju.

Kurczak w serze - Krok 1

Krok 2

Dodaj starty ser ementaler oraz gorgonzola, podgrzewaj do momentu aż się roztopią.

Kurczak w serze - Krok 2

Krok 3

Rozkruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr wymieszaj ze śmietaną i wlej na patelnię. Dobrze wymieszaj i duś około 10 minut. Na koniec posyp danie posiekanym koperkiem.

Kurczak w serze - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w serze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w serze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w serze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w serze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w serze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w serze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w serze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w serzeKurczak w serze

Kurczak w serze to połączenie delikatnego drobiowego mięsa z bardzo wyrazistym sosem serowym. To danie, którego przygotowanie nie zajmie ci więcej niż kilkadziesiąt minut. Szybko znika z talerzy, co jest najlepszą rekomendacją dla gotującego. Mięso drobiowe ma łagodny smak, dlatego też dobrze jest skomponować do niego dodatki, które będą nieco ostrzejsze. Dobieranie dodatków do piersi z kurczaka na zasadzie przeciwieństwa smakowego jest kluczem do sukcesu kulinarnego. Dlatego też, jeśli planujesz zrobić sos serowy, sięgnij po gatunki, które mają wyrazisty smak. Najlepszym przykładem będzie gorgonzola – gatunek sera ubóstwiany przez kucharzy na całym świecie. Koniecznie dodaj do sosu serowego coś zielonego. Proponujemy koperek, ale jeśli nie masz go akurat w domu, sięgnij po natkę z pietruszki lub liście świeżej bazylii.