
Składniki
200 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
400 gramów
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę i podsmaż je na oleju.

Krok 2
Dodaj starty ser ementaler oraz gorgonzola, podgrzewaj do momentu aż się roztopią.

Krok 3
Rozkruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr wymieszaj ze śmietaną i wlej na patelnię. Dobrze wymieszaj i duś około 10 minut. Na koniec posyp danie posiekanym koperkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w serze
Kurczak w serze to połączenie delikatnego drobiowego mięsa z bardzo wyrazistym sosem serowym. To danie, którego przygotowanie nie zajmie ci więcej niż kilkadziesiąt minut. Szybko znika z talerzy, co jest najlepszą rekomendacją dla gotującego. Mięso drobiowe ma łagodny smak, dlatego też dobrze jest skomponować do niego dodatki, które będą nieco ostrzejsze. Dobieranie dodatków do piersi z kurczaka na zasadzie przeciwieństwa smakowego jest kluczem do sukcesu kulinarnego. Dlatego też, jeśli planujesz zrobić sos serowy, sięgnij po gatunki, które mają wyrazisty smak. Najlepszym przykładem będzie gorgonzola – gatunek sera ubóstwiany przez kucharzy na całym świecie. Koniecznie dodaj do sosu serowego coś zielonego. Proponujemy koperek, ale jeśli nie masz go akurat w domu, sięgnij po natkę z pietruszki lub liście świeżej bazylii.