Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
465 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

185 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

200 mililitrów

250 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na wierzchu każdego fileta, trzymając ukośnie nóż zrób trzy głębokie nacięcia.

Krok 2

Następnie pokrój pomidory w paski, mozzarellę w plasterki.

Krok 3

Włóż do każdego nacięcia paski pomidora i plastry mozzarelli.

Krok 4

Dokładnie rozmieszaj Fix Spaghetii Napoli Knorr z zimną wodą i śmietaną.

Krok 5

Ułóż gotowe kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej całość przygotowanym Fixem Knorr. Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podawać z ziemniakami.

1

Opinie o przepisie

  • Marek Ocet

    Marek Ocet , 03.10.2016

    Tak bardzo tylko dałem Swieze pomodory

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarelląKieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą

Na wierzchu każdego fileta, trzymając ukośnie nóż zrób trzy głębokie nacięcia.