Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

428 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

250 mililitrów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na wierzchu każdego fileta, trzymając ukośnie nóż zrób trzy głębokie nacięcia.

Krok 2

Następnie pokrój pomidory w paski, mozzarellę w plasterki.

Krok 3

Włóż do każdego nacięcia paski pomidora i plastry mozzarelli.

Krok 4

Dokładnie rozmieszaj Fix Spaghetii Napoli Knorr z zimną wodą i śmietaną.

Krok 5

Ułóż gotowe kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej całość przygotowanym Fixem Knorr. Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podawać z ziemniakami.

1

Opinie o przepisie

  • Marek Ocet

    Marek Ocet, 03.10.2016

    Tak bardzo tylko dałem Swieze pomodory

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej