Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
465 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

188 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

200 mililitrów

250 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na wierzchu każdego fileta, trzymając ukośnie nóż zrób trzy głębokie nacięcia.

Krok 2

Następnie pokrój pomidory w paski, mozzarellę w plasterki.

Krok 3

Włóż do każdego nacięcia paski pomidora i plastry mozzarelli.

Krok 4

Dokładnie rozmieszaj Fix Spaghetii Napoli Knorr z zimną wodą i śmietaną.

Krok 5

Ułóż gotowe kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej całość przygotowanym Fixem Knorr. Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podawać z ziemniakami.

1

Opinie o przepisie

  • Marek Ocet

    Marek Ocet , 03.10.2016

    Tak bardzo tylko dałem Swieze pomodory

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarelląKieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą

Na wierzchu każdego fileta, trzymając ukośnie nóż zrób trzy głębokie nacięcia.