Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
465 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

200 mililitrów

250 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na wierzchu każdego fileta, trzymając ukośnie nóż zrób trzy głębokie nacięcia.

Krok 2

Następnie pokrój pomidory w paski, mozzarellę w plasterki.

Krok 3

Włóż do każdego nacięcia paski pomidora i plastry mozzarelli.

Krok 4

Dokładnie rozmieszaj Fix Spaghetii Napoli Knorr z zimną wodą i śmietaną.

Krok 5

Ułóż gotowe kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej całość przygotowanym Fixem Knorr. Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podawać z ziemniakami.

1

Opinie o przepisie

  • Marek Ocet

    Marek Ocet , 03.10.2016

    Tak bardzo tylko dałem Swieze pomodory

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarelląKieszonki z kurczaka z pomidorami i mozarellą

Na wierzchu każdego fileta, trzymając ukośnie nóż zrób trzy głębokie nacięcia.