Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
null
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, a imbir zetrzyj.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i zeszklij, po czym dorzuć czosnek oraz imbir i podsmaż chwilę.
Krok 3
Teraz dodaj chili, paprykę oraz kurkumę i smaż przez 2 minuty. Wrzuć krewetki i smaż, by zróżowiały.
Krok 4
Dodaj pulpę pomidorową i łyżeczkę cukru. Duś, aż sos będzie ciepły.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej