Ostre krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre krewetki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

null

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, a imbir zetrzyj.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i zeszklij, po czym dorzuć czosnek oraz imbir i podsmaż chwilę.

Krok 3

Teraz dodaj chili, paprykę oraz kurkumę i smaż przez 2 minuty. Wrzuć krewetki i smaż, by zróżowiały.

Krok 4

Dodaj pulpę pomidorową i łyżeczkę cukru. Duś, aż sos będzie ciepły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej