Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
null
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, a imbir zetrzyj.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i zeszklij, po czym dorzuć czosnek oraz imbir i podsmaż chwilę.
Krok 3
Teraz dodaj chili, paprykę oraz kurkumę i smaż przez 2 minuty. Wrzuć krewetki i smaż, by zróżowiały.
Krok 4
Dodaj pulpę pomidorową i łyżeczkę cukru. Duś, aż sos będzie ciepły.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej