
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
null
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, a imbir zetrzyj.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i zeszklij, po czym dorzuć czosnek oraz imbir i podsmaż chwilę.
Krok 3
Teraz dodaj chili, paprykę oraz kurkumę i smaż przez 2 minuty. Wrzuć krewetki i smaż, by zróżowiały.
Krok 4
Dodaj pulpę pomidorową i łyżeczkę cukru. Duś, aż sos będzie ciepły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej