Ostre krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre krewetki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

null

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, a imbir zetrzyj.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i zeszklij, po czym dorzuć czosnek oraz imbir i podsmaż chwilę.

Krok 3

Teraz dodaj chili, paprykę oraz kurkumę i smaż przez 2 minuty. Wrzuć krewetki i smaż, by zróżowiały.

Krok 4

Dodaj pulpę pomidorową i łyżeczkę cukru. Duś, aż sos będzie ciepły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej