Ostre krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre krewetki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

null

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, a imbir zetrzyj.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i zeszklij, po czym dorzuć czosnek oraz imbir i podsmaż chwilę.

Krok 3

Teraz dodaj chili, paprykę oraz kurkumę i smaż przez 2 minuty. Wrzuć krewetki i smaż, by zróżowiały.

Krok 4

Dodaj pulpę pomidorową i łyżeczkę cukru. Duś, aż sos będzie ciepły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre krewetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej