Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 opakowanie

3 łyżki

2 szczypty

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką do warzyw, umyj i pokrój na grubsze plastry.

Krok 2

Ułóż na blaszce. Spryskaj olejem, oprósz przyprawami i ziołami i piecz przez 25 minut w 180 stopniach. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paseczki. Ogórki pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wrzuć do miski.

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej