Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków
łatwe
39 osób zapisało

Składniki
0.5 kilograma
2 łyżki
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
1 opakowanie
3 łyżki
2 szczypty
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką do warzyw, umyj i pokrój na grubsze plastry.
Krok 2
Ułóż na blaszce. Spryskaj olejem, oprósz przyprawami i ziołami i piecz przez 25 minut w 180 stopniach. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paseczki. Ogórki pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wrzuć do miski.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej