Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką do warzyw, umyj i pokrój na grubsze plastry.

Krok 2

Ułóż na blaszce. Spryskaj olejem, oprósz przyprawami i ziołami i piecz przez 25 minut w 180 stopniach. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paseczki. Ogórki pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wrzuć do miski.

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pstrąg z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej