Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 opakowanie

3 łyżki

2 szczypty

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką do warzyw, umyj i pokrój na grubsze plastry.

Krok 2

Ułóż na blaszce. Spryskaj olejem, oprósz przyprawami i ziołami i piecz przez 25 minut w 180 stopniach. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paseczki. Ogórki pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wrzuć do miski.

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej