Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 opakowanie

3 łyżki

2 szczypty

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką do warzyw, umyj i pokrój na grubsze plastry.

Krok 2

Ułóż na blaszce. Spryskaj olejem, oprósz przyprawami i ziołami i piecz przez 25 minut w 180 stopniach. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paseczki. Ogórki pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wrzuć do miski.

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej