
Składniki
6 sztuk
3 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do Garnka wlałam wodę , dodałam skrzydełka, pokrojone umyte ziemniaki w kostkę .
Krok 2
Marchew tez umyłam obrałam pokroiłam w słupki i dodałam du zupy . Ziele angielskie listek laurowy i pieprz dodałam w trakcie gotowania . Kiedy ziemniaki były na pół twarde dodałam kasze . Mieszałam .
Krok 3
Pilnowałam zupy około 20 minut. Na koniec dodałam grzyby miałam wcześniej obgotowane zamrożone więc tylko rozmroziłam i dodałam do zupy. Na koniec zamieszałam i podawałam :) Co do skrzydełek wyjęłam je kiedy zostały ugotowane :) i obrałam z kości dodałam z powrotem do zupy .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej