Pyszna zupa z kaszą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna zupa z kaszą i grzybami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do Garnka wlałam wodę , dodałam skrzydełka, pokrojone umyte ziemniaki w kostkę .

Krok 2

Marchew tez umyłam obrałam pokroiłam w słupki i dodałam du zupy . Ziele angielskie listek laurowy i pieprz dodałam w trakcie gotowania . Kiedy ziemniaki były na pół twarde dodałam kasze . Mieszałam .

Krok 3

Pilnowałam zupy około 20 minut. Na koniec dodałam grzyby miałam wcześniej obgotowane zamrożone więc tylko rozmroziłam i dodałam do zupy. Na koniec zamieszałam i podawałam :) Co do skrzydełek wyjęłam je kiedy zostały ugotowane :) i obrałam z kości dodałam z powrotem do zupy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z dyni z curry
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej