
Składniki
6 sztuk
3 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do Garnka wlałam wodę , dodałam skrzydełka, pokrojone umyte ziemniaki w kostkę .
Krok 2
Marchew tez umyłam obrałam pokroiłam w słupki i dodałam du zupy . Ziele angielskie listek laurowy i pieprz dodałam w trakcie gotowania . Kiedy ziemniaki były na pół twarde dodałam kasze . Mieszałam .
Krok 3
Pilnowałam zupy około 20 minut. Na koniec dodałam grzyby miałam wcześniej obgotowane zamrożone więc tylko rozmroziłam i dodałam do zupy. Na koniec zamieszałam i podawałam :) Co do skrzydełek wyjęłam je kiedy zostały ugotowane :) i obrałam z kości dodałam z powrotem do zupy .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej