Pyszna zupa z kaszą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna zupa z kaszą i grzybami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do Garnka wlałam wodę , dodałam skrzydełka, pokrojone umyte ziemniaki w kostkę .

Krok 2

Marchew tez umyłam obrałam pokroiłam w słupki i dodałam du zupy . Ziele angielskie listek laurowy i pieprz dodałam w trakcie gotowania . Kiedy ziemniaki były na pół twarde dodałam kasze . Mieszałam .

Krok 3

Pilnowałam zupy około 20 minut. Na koniec dodałam grzyby miałam wcześniej obgotowane zamrożone więc tylko rozmroziłam i dodałam do zupy. Na koniec zamieszałam i podawałam :) Co do skrzydełek wyjęłam je kiedy zostały ugotowane :) i obrałam z kości dodałam z powrotem do zupy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kalafiorowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej