Pyszna zupa z kaszą i grzybami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

216

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

6 sztuk

4 sztuki

4 łyżki

300 gramów

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do Garnka wlałam wodę , dodałam skrzydełka, pokrojone umyte ziemniaki w kostkę .

Krok 2

Marchew tez umyłam obrałam pokroiłam w słupki i dodałam du zupy . Ziele angielskie listek laurowy i pieprz dodałam w trakcie gotowania . Kiedy ziemniaki były na pół twarde dodałam kasze . Mieszałam .

Krok 3

Pilnowałam zupy około 20 minut. Na koniec dodałam grzyby miałam wcześniej obgotowane zamrożone więc tylko rozmroziłam i dodałam do zupy. Na koniec zamieszałam i podawałam :) Co do skrzydełek wyjęłam je kiedy zostały ugotowane :) i obrałam z kości dodałam z powrotem do zupy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej