
Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
0.5 litra
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzać oliwę (niezbyt mocno). Cebule obrać, posiekać i zeszklić na oliwie.
Krok 2
Do zeszklonej cebuli dodać pomidory i poddusić wszystko 3-4 min. Dodać przyprawy, wymieszać.
Krok 3
Dodać wywar warzywny i szklankę wody. Gotować ok 10 min.
Krok 4
Zmiksować i rozlac do kubków
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej