Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 litra

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzać oliwę (niezbyt mocno). Cebule obrać, posiekać i zeszklić na oliwie.

Krok 2

Do zeszklonej cebuli dodać pomidory i poddusić wszystko 3-4 min. Dodać przyprawy, wymieszać.

Krok 3

Dodać wywar warzywny i szklankę wody. Gotować ok 10 min.

Krok 4

Zmiksować i rozlac do kubków

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej