Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 litra

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzać oliwę (niezbyt mocno). Cebule obrać, posiekać i zeszklić na oliwie.

Krok 2

Do zeszklonej cebuli dodać pomidory i poddusić wszystko 3-4 min. Dodać przyprawy, wymieszać.

Krok 3

Dodać wywar warzywny i szklankę wody. Gotować ok 10 min.

Krok 4

Zmiksować i rozlac do kubków

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gorący kubek pomidorowo - czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywne ragout
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej