
Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
0.5 litra
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzać oliwę (niezbyt mocno). Cebule obrać, posiekać i zeszklić na oliwie.
Krok 2
Do zeszklonej cebuli dodać pomidory i poddusić wszystko 3-4 min. Dodać przyprawy, wymieszać.
Krok 3
Dodać wywar warzywny i szklankę wody. Gotować ok 10 min.
Krok 4
Zmiksować i rozlac do kubków
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej