
Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
0.5 litra
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzać oliwę (niezbyt mocno). Cebule obrać, posiekać i zeszklić na oliwie.
Krok 2
Do zeszklonej cebuli dodać pomidory i poddusić wszystko 3-4 min. Dodać przyprawy, wymieszać.
Krok 3
Dodać wywar warzywny i szklankę wody. Gotować ok 10 min.
Krok 4
Zmiksować i rozlac do kubków
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej