Makaron Bucatini Picante – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bucatini picante

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

null

1 sztuka

400 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj cebulę, boczek pokrój w kostkę. Z pomidorów zdejmij skórkę, rozgnieć widelcem. Paprykę pokrój w paski.

Krok 2

Rozgrzej w rondlu masło i oliwę. Czosnek zmiażdż, papryczkę pokrój drobno

Krok 3

Wrzuć boczek i cebulę, smaż przez 3 minuty. Dodaj paprykę, smaż przez 3 minuty.

Krok 4

Włóż pomidory, pokrojoną drobno papryczkę chilli , dopraw solą, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Przykryj, smaż na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 5

W tym czasie zagotuj wodę z solą, włóż makaron i ugotuj go al dente. Odcedź, wymieszaj z gorącym sosem, obficie posyp serem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bucatini picante - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bucatini picante - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bucatini picante - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bucatini picante - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bucatini picante - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bucatini picante - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bucatini picante - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bucatini picante - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej