
Składniki
1 sztuka
null
150 gramów
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
null
1 sztuka
400 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i posiekaj cebulę, boczek pokrój w kostkę. Z pomidorów zdejmij skórkę, rozgnieć widelcem. Paprykę pokrój w paski.
Krok 2
Rozgrzej w rondlu masło i oliwę. Czosnek zmiażdż, papryczkę pokrój drobno
Krok 3
Wrzuć boczek i cebulę, smaż przez 3 minuty. Dodaj paprykę, smaż przez 3 minuty.
Krok 4
Włóż pomidory, pokrojoną drobno papryczkę chilli , dopraw solą, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Przykryj, smaż na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 5
W tym czasie zagotuj wodę z solą, włóż makaron i ugotuj go al dente. Odcedź, wymieszaj z gorącym sosem, obficie posyp serem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej