
Składniki
1 sztuka
null
150 gramów
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
null
1 sztuka
400 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i posiekaj cebulę, boczek pokrój w kostkę. Z pomidorów zdejmij skórkę, rozgnieć widelcem. Paprykę pokrój w paski.
Krok 2
Rozgrzej w rondlu masło i oliwę. Czosnek zmiażdż, papryczkę pokrój drobno
Krok 3
Wrzuć boczek i cebulę, smaż przez 3 minuty. Dodaj paprykę, smaż przez 3 minuty.
Krok 4
Włóż pomidory, pokrojoną drobno papryczkę chilli , dopraw solą, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Przykryj, smaż na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 5
W tym czasie zagotuj wodę z solą, włóż makaron i ugotuj go al dente. Odcedź, wymieszaj z gorącym sosem, obficie posyp serem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej