Bucatini picante

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

24

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

null

1 sztuka

400 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj cebulę, boczek pokrój w kostkę. Z pomidorów zdejmij skórkę, rozgnieć widelcem. Paprykę pokrój w paski.

Krok 2

Rozgrzej w rondlu masło i oliwę. Czosnek zmiażdż, papryczkę pokrój drobno

Krok 3

Wrzuć boczek i cebulę, smaż przez 3 minuty. Dodaj paprykę, smaż przez 3 minuty.

Krok 4

Włóż pomidory, pokrojoną drobno papryczkę chilli , dopraw solą, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Przykryj, smaż na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 5

W tym czasie zagotuj wodę z solą, włóż makaron i ugotuj go al dente. Odcedź, wymieszaj z gorącym sosem, obficie posyp serem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bucatini picante - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bucatini picante - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bucatini picante - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bucatini picante - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bucatini picante - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bucatini picante - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bucatini picante - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej