Pałki na ryżu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki na ryżu

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

4

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

5 sztuk

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżki

3 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki umyj, osusz i natrzyj przyprawą do kurczaka, odłóż na przynajmniej 1 godzinę. Ryż wypłucz i osącz. Wsyp na dno naczynia do zapiekania. Cebulę obierz i posiekaj w kosteczkę, dodaj do ryżu razem z suszonymi pomidorami.

Krok 2

Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść z 3/4 litra gorącej wody, zalej ryż. Na wierzchu połóż pałki kurczaka i wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz ok. 1 godziny.

Krok 3

Przed podaniem posyp koperkiem, Podawaj z dodatkiem ulubionej surówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej