Pałki na ryżu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki na ryżu

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

5 sztuk

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżki

3 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki umyj, osusz i natrzyj przyprawą do kurczaka, odłóż na przynajmniej 1 godzinę. Ryż wypłucz i osącz. Wsyp na dno naczynia do zapiekania. Cebulę obierz i posiekaj w kosteczkę, dodaj do ryżu razem z suszonymi pomidorami.

Krok 2

Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść z 3/4 litra gorącej wody, zalej ryż. Na wierzchu połóż pałki kurczaka i wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz ok. 1 godziny.

Krok 3

Przed podaniem posyp koperkiem, Podawaj z dodatkiem ulubionej surówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej