Pałki na ryżu przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pałki na ryżu

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

5 sztuk

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżki

3 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki umyj, osusz i natrzyj przyprawą do kurczaka, odłóż na przynajmniej 1 godzinę. Ryż wypłucz i osącz. Wsyp na dno naczynia do zapiekania. Cebulę obierz i posiekaj w kosteczkę, dodaj do ryżu razem z suszonymi pomidorami.

Krok 2

Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść z 3/4 litra gorącej wody, zalej ryż. Na wierzchu połóż pałki kurczaka i wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz ok. 1 godziny.

Krok 3

Przed podaniem posyp koperkiem, Podawaj z dodatkiem ulubionej surówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki na ryżu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej