
Składniki
1 szklanka
5 sztuk
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżki
3 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki umyj, osusz i natrzyj przyprawą do kurczaka, odłóż na przynajmniej 1 godzinę. Ryż wypłucz i osącz. Wsyp na dno naczynia do zapiekania. Cebulę obierz i posiekaj w kosteczkę, dodaj do ryżu razem z suszonymi pomidorami.
Krok 2
Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść z 3/4 litra gorącej wody, zalej ryż. Na wierzchu połóż pałki kurczaka i wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz ok. 1 godziny.
Krok 3
Przed podaniem posyp koperkiem, Podawaj z dodatkiem ulubionej surówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej