
Składniki
4 sztuki
8 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
350 mililitrów
100 mililitrów
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z ryby skrop oliwą, sokiem z cytryny i posyp przyprawami. Odstaw na kilka minut do lodówki.
Krok 2
W tym czasie pieczarki pokrój w plastry, a cebulę w kostkę. Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę i dodaj pieczarki.
Krok 3
Sos koperkowy Knorr rozmieszaj w rondelku ze śmietaną i zagotuj. Dodaj pieczarki.
Krok 4
Naczynie żaroodporne natłuść margaryną, wlej kilka łyżek sosu, a następnie ułóż filety ryby.
Krok 5
Resztę sosu wlej do naczynia, przykrywając rybę. Wierzch posyp pokrojoną w paski papryką. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 45 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym purée.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos koperkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryba z sosem pieczarkowym
Łatwe i szybkie w przygotowaniu danie dla kilku osób? Mówisz i masz! Co powiesz na rybę w sosie pieczarkowym? Zapoznaj się z naszym przepisem i sprawdź na własnej (i nie tylko!) skórze.
Dla kogo?
Dla wielbicieli darów mórz, rzek, jezior i stawów! Dla tych, którzy lubią i często jedzą ryby, ale też dla każdego, kto chciałby się wreszcie do nich przekonać.
Na jaką okazję?
Tak przygotowana ryba w delikatnym, kremowym sosie pieczarkowym poleca się na kolację – w towarzystwie na przykład gotowanych warzyw będzie pożywnym, zdrowym i przede wszystkim pysznym posiłkiem.
Czy wiesz, że?
Ryby są źródłem białka, a także dużej ilości kwasów omega-3. Zaleca się, aby jeść je 2–3 razy w tygodniu.
Dla urozmaicenia:
W tym przepisie użyć możesz dowolnej ryby – takiej, na jaką tylko masz ochotę! Najważniejsze jest przygotowanie – z naszym przepisem na rybę będzie ona wręcz rozpływała się w ustach.