Ryba z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ryba z sosem pieczarkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

164 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

605 osób wydrukowało

Pobierz pdf

665 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

350 mililitrów

100 mililitrów

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z ryby skrop oliwą, sokiem z cytryny i posyp przyprawami. Odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

W tym czasie pieczarki pokrój w plastry, a cebulę w kostkę. Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę i dodaj pieczarki.

Krok 3

Sos koperkowy Knorr rozmieszaj w rondelku ze śmietaną i zagotuj. Dodaj pieczarki.

Krok 4

Naczynie żaroodporne natłuść margaryną, wlej kilka łyżek sosu, a następnie ułóż filety ryby.

Krok 5

Resztę sosu wlej do naczynia, przykrywając rybę. Wierzch posyp pokrojoną w paski papryką. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 45 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym purée.

1

Opinie o przepisie

  • Maja Kroczek

    Maja Kroczek , 05.10.2018

    Przepyszne! :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryba z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba z sosem pieczarkowymRyba z sosem pieczarkowym

Łatwe i szybkie w przygotowaniu danie dla kilku osób? Mówisz i masz! Co powiesz na rybę w sosie pieczarkowym? Zapoznaj się z naszym przepisem i sprawdź na własnej (i nie tylko!) skórze.

Dla kogo?

Dla wielbicieli darów mórz, rzek, jezior i stawów! Dla tych, którzy lubią i często jedzą ryby, ale też dla każdego, kto chciałby się wreszcie do nich przekonać.

Na jaką okazję?

Tak przygotowana ryba w delikatnym, kremowym sosie pieczarkowym poleca się na kolację – w towarzystwie na przykład gotowanych warzyw będzie pożywnym, zdrowym i przede wszystkim pysznym posiłkiem.

Czy wiesz, że?

Ryby są źródłem białka, a także dużej ilości kwasów omega-3. Zaleca się, aby jeść je 2–3 razy w tygodniu.

Dla urozmaicenia:

W tym przepisie użyć możesz dowolnej ryby – takiej, na jaką tylko masz ochotę! Najważniejsze jest przygotowanie – z naszym przepisem na rybę będzie ona wręcz rozpływała się w ustach.