Grillowane szaszłyki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane szaszłyki z kurczaka

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Prawie dowolnie możesz zmieniać smak Grillowanych szaszłyków z kurczaka dodając np. do marynaty chili zamiast tymianku. Albo zanurzając mięso w soku z limonki wymieszanym

Krok 2

z tequilą. Albo w oliwie truflowej. W białym winie. Eksperymentuj!

Krok 3

Piersi kurczaka zalej oliwą, wymieszaj z tymiankiem i przyprawą Delikat do mięs i innych potraw. Pozostaw naco najmniej kilkanaście minut, aby mięso się zamarynowało.

Krok 4

Składniki nadziewaj na patyczki do szaszłyków (uprzednio namoczone w gorącej wodzie)

Krok 5

w następującej kolejności: kawałek cytryny, pomidorek, kurczak, papryka, pomidorek,

Krok 6

kurczak i papryka. Rozsuń nieco kawałki kurczaka i pomidorki, a miejsce między nimi owiń anchois. Grillu z każdej strony po 2-3 minuty, aż mięso zrobi się rumiane.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej