Składniki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Prawie dowolnie możesz zmieniać smak Grillowanych szaszłyków z kurczaka dodając np. do marynaty chili zamiast tymianku. Albo zanurzając mięso w soku z limonki wymieszanym
Krok 2
z tequilą. Albo w oliwie truflowej. W białym winie. Eksperymentuj!
Krok 3
Piersi kurczaka zalej oliwą, wymieszaj z tymiankiem i przyprawą Delikat do mięs i innych potraw. Pozostaw naco najmniej kilkanaście minut, aby mięso się zamarynowało.
Krok 4
Składniki nadziewaj na patyczki do szaszłyków (uprzednio namoczone w gorącej wodzie)
Krok 5
w następującej kolejności: kawałek cytryny, pomidorek, kurczak, papryka, pomidorek,
Krok 6
kurczak i papryka. Rozsuń nieco kawałki kurczaka i pomidorki, a miejsce między nimi owiń anchois. Grillu z każdej strony po 2-3 minuty, aż mięso zrobi się rumiane.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej