Grillowane szaszłyki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane szaszłyki z kurczaka

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Prawie dowolnie możesz zmieniać smak Grillowanych szaszłyków z kurczaka dodając np. do marynaty chili zamiast tymianku. Albo zanurzając mięso w soku z limonki wymieszanym

Krok 2

z tequilą. Albo w oliwie truflowej. W białym winie. Eksperymentuj!

Krok 3

Piersi kurczaka zalej oliwą, wymieszaj z tymiankiem i przyprawą Delikat do mięs i innych potraw. Pozostaw naco najmniej kilkanaście minut, aby mięso się zamarynowało.

Krok 4

Składniki nadziewaj na patyczki do szaszłyków (uprzednio namoczone w gorącej wodzie)

Krok 5

w następującej kolejności: kawałek cytryny, pomidorek, kurczak, papryka, pomidorek,

Krok 6

kurczak i papryka. Rozsuń nieco kawałki kurczaka i pomidorki, a miejsce między nimi owiń anchois. Grillu z każdej strony po 2-3 minuty, aż mięso zrobi się rumiane.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej