Filety po piracku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety po piracku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 łyżki

3 łyżki

5 łyżek

0.5 łyżeczki

2 sztuki

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok z cytryny połącz z miodem, rumem, olejem, curry i natką pietruszki.

Krok 2

Piersi przekrój na dwa filety, a następnie oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i natrzyj pieprzem.

Krok 3

Kurczaka polej marynatą i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 4

Wyjmij, odsącz i usmaż na grillu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Cukinia z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej