Filety po piracku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety po piracku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 łyżki

3 łyżki

5 łyżek

0.5 łyżeczki

2 sztuki

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok z cytryny połącz z miodem, rumem, olejem, curry i natką pietruszki.

Krok 2

Piersi przekrój na dwa filety, a następnie oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i natrzyj pieprzem.

Krok 3

Kurczaka polej marynatą i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 4

Wyjmij, odsącz i usmaż na grillu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej