Filety po piracku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety po piracku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 łyżki

3 łyżki

5 łyżek

0.5 łyżeczki

2 sztuki

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok z cytryny połącz z miodem, rumem, olejem, curry i natką pietruszki.

Krok 2

Piersi przekrój na dwa filety, a następnie oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i natrzyj pieprzem.

Krok 3

Kurczaka polej marynatą i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 4

Wyjmij, odsącz i usmaż na grillu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej