Filety po piracku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety po piracku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 łyżki

3 łyżki

5 łyżek

0.5 łyżeczki

2 sztuki

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok z cytryny połącz z miodem, rumem, olejem, curry i natką pietruszki.

Krok 2

Piersi przekrój na dwa filety, a następnie oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i natrzyj pieprzem.

Krok 3

Kurczaka polej marynatą i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 4

Wyjmij, odsącz i usmaż na grillu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety po piracku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej