
Składniki
5 łyżek
2 łyżki
3 łyżki
5 łyżek
0.5 łyżeczki
2 sztuki
5 łyżek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sok z cytryny połącz z miodem, rumem, olejem, curry i natką pietruszki.
Krok 2
Piersi przekrój na dwa filety, a następnie oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i natrzyj pieprzem.
Krok 3
Kurczaka polej marynatą i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Krok 4
Wyjmij, odsącz i usmaż na grillu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej