
Składniki
5 łyżek
2 łyżki
3 łyżki
5 łyżek
0.5 łyżeczki
2 sztuki
5 łyżek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sok z cytryny połącz z miodem, rumem, olejem, curry i natką pietruszki.
Krok 2
Piersi przekrój na dwa filety, a następnie oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i natrzyj pieprzem.
Krok 3
Kurczaka polej marynatą i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Krok 4
Wyjmij, odsącz i usmaż na grillu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej