
Składniki
1 szczypta
6 łyżek
1 szklanka
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier podgrzewaj na patelni, a gdy się roztopi dodaj Przyprawę w Płynie Delikat Knorr oraz szklankę wody. Wymieszaj.
Krok 2
Skrzydełka umyj, osusz i oprósz pieprzem.
Krok 3
Przełóż je do płaskiego naczynia, zalej sosem karmelowym i wstaw do lodówki na kilka godzin. Co jakiś czas skrzydełka przewracaj.
Krok 4
Skrzydełka przełóż do żaroodpornego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia i piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Co jakiś czas polewaj je marynatą. Podawaj na ciepło lub zimno.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej