Skrzydełka w karmelu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka w karmelu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 łyżek

1 szklanka

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier podgrzewaj na patelni, a gdy się roztopi dodaj Przyprawę w Płynie Delikat Knorr oraz szklankę wody. Wymieszaj.

Krok 2

Skrzydełka umyj, osusz i oprósz pieprzem.

Krok 3

Przełóż je do płaskiego naczynia, zalej sosem karmelowym i wstaw do lodówki na kilka godzin. Co jakiś czas skrzydełka przewracaj.

Krok 4

Skrzydełka przełóż do żaroodpornego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia i piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Co jakiś czas polewaj je marynatą. Podawaj na ciepło lub zimno.

1

Opinie o przepisie

  • Zuzia Mrówka

    Zuzia Mrówka , 02.12.2016

    Dałoby się zastąpić skrzydełka piersią z indyka?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej