Skrzydełka w karmelu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka w karmelu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 łyżek

1 szklanka

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier podgrzewaj na patelni, a gdy się roztopi dodaj Przyprawę w Płynie Delikat Knorr oraz szklankę wody. Wymieszaj.

Krok 2

Skrzydełka umyj, osusz i oprósz pieprzem.

Krok 3

Przełóż je do płaskiego naczynia, zalej sosem karmelowym i wstaw do lodówki na kilka godzin. Co jakiś czas skrzydełka przewracaj.

Krok 4

Skrzydełka przełóż do żaroodpornego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia i piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Co jakiś czas polewaj je marynatą. Podawaj na ciepło lub zimno.

1

Opinie o przepisie

  • Zuzia Mrówka

    Zuzia Mrówka , 02.12.2016

    Dałoby się zastąpić skrzydełka piersią z indyka?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka w karmelu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej