
Składniki
1 szczypta
0.5 kilograma
1 szczypta
125 mililitrów
1 łyżka
0.25 szklanki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka pokrój w plastry, lekko rozbij, natrzyj solą, pieprzem, skórką startą z pomarańczy, skrop sokiem z cytryny i odstaw w chłodne miejsce na 15 minut.
Krok 2
Po tym czasie zarumień mięso na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Przełóż je do żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem, obłóż plasterkami z połowy pomarańczy, wlej wino i sok z pomarańczy, duś przez około 35 min.
Krok 4
Pierś ozdób pozostałymi plasterkami pomarańczy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej