Składniki
1 szczypta
0.5 kilograma
1 szczypta
125 mililitrów
1 łyżka
0.25 szklanki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka pokrój w plastry, lekko rozbij, natrzyj solą, pieprzem, skórką startą z pomarańczy, skrop sokiem z cytryny i odstaw w chłodne miejsce na 15 minut.
Krok 2
Po tym czasie zarumień mięso na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Przełóż je do żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem, obłóż plasterkami z połowy pomarańczy, wlej wino i sok z pomarańczy, duś przez około 35 min.
Krok 4
Pierś ozdób pozostałymi plasterkami pomarańczy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej