Pierś indyka duszona w pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierś indyka duszona w pomarańczach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 kilograma

1 szczypta

125 mililitrów

1 łyżka

0.25 szklanki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka pokrój w plastry, lekko rozbij, natrzyj solą, pieprzem, skórką startą z pomarańczy, skrop sokiem z cytryny i odstaw w chłodne miejsce na 15 minut.

Krok 2

Po tym czasie zarumień mięso na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Przełóż je do żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem, obłóż plasterkami z połowy pomarańczy, wlej wino i sok z pomarańczy, duś przez około 35 min.

Krok 4

Pierś ozdób pozostałymi plasterkami pomarańczy.

2

Opinie o przepisie

  • Zuzia Mrówka

    Zuzia Mrówka , 02.12.2016

    Czy istnieje możliwość nie użycia wina? Jeśli tak, to czym je zastąpić?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuzia Mrówka

    Zuzia Mrówka , 02.12.2016

    Chciałabym się dowiedzieć, czy można nie użyć białego wina, jeśli tak czy należy je czymś zastąpić. Pomoże ktoś?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indyka duszona w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indyka duszona w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indyka duszona w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indyka duszona w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indyka duszona w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indyka duszona w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indyka duszona w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej