Indyk z majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z majerankiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, obtocz w majeranku i schłodź.

Krok 2

Masło roztop, dodaj musztardę i miód, wymieszaj.

Krok 3

Mięso włóż do naczynia żaroodpornego, wlej sos miodowo-musztardowy. Piecz przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Krewetki czosnkowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej