Indyk z majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z majerankiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, obtocz w majeranku i schłodź.

Krok 2

Masło roztop, dodaj musztardę i miód, wymieszaj.

Krok 3

Mięso włóż do naczynia żaroodpornego, wlej sos miodowo-musztardowy. Piecz przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej