Łosoś w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w sosie serowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, a następnie ułóż w nim łososia i oprósz solą.

Krok 2

Przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 225 stopni.

Krok 3

Przygotuj sos: czosnek zmiażdż i wymieszaj ze śmietaną, jogurtem, posiekaną natką pietruszki i serem żółtym.

Krok 4

Łososia przełóż na półmisek i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Uzbecki pilaw
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej