
Składniki
0.5 opakowania
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, a następnie ułóż w nim łososia i oprósz solą.
Krok 2
Przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 225 stopni.
Krok 3
Przygotuj sos: czosnek zmiażdż i wymieszaj ze śmietaną, jogurtem, posiekaną natką pietruszki i serem żółtym.
Krok 4
Łososia przełóż na półmisek i polej sosem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej