Łosoś w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w sosie serowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, a następnie ułóż w nim łososia i oprósz solą.

Krok 2

Przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 225 stopni.

Krok 3

Przygotuj sos: czosnek zmiażdż i wymieszaj ze śmietaną, jogurtem, posiekaną natką pietruszki i serem żółtym.

Krok 4

Łososia przełóż na półmisek i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryba Veracruz
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej