Łosoś w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w sosie serowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, a następnie ułóż w nim łososia i oprósz solą.

Krok 2

Przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 225 stopni.

Krok 3

Przygotuj sos: czosnek zmiażdż i wymieszaj ze śmietaną, jogurtem, posiekaną natką pietruszki i serem żółtym.

Krok 4

Łososia przełóż na półmisek i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej