Łosoś w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w sosie serowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, a następnie ułóż w nim łososia i oprósz solą.

Krok 2

Przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 225 stopni.

Krok 3

Przygotuj sos: czosnek zmiażdż i wymieszaj ze śmietaną, jogurtem, posiekaną natką pietruszki i serem żółtym.

Krok 4

Łososia przełóż na półmisek i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej