Składniki
0.5 opakowania
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, a następnie ułóż w nim łososia i oprósz solą.
Krok 2
Przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 225 stopni.
Krok 3
Przygotuj sos: czosnek zmiażdż i wymieszaj ze śmietaną, jogurtem, posiekaną natką pietruszki i serem żółtym.
Krok 4
Łososia przełóż na półmisek i polej sosem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej