Łosoś w kieszonce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w kieszonce

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło do grillowanego łososia w kieszonce może być ziołowe, ale też czosnkowe, koperkowe, cytrynowe, kaparowe. Ważne, by miało wyrazisty smak i ładnie pachniało.

Krok 2

Zmiksuj anchois, zioła i masło, przypraw pieprzem. Steki z łososia oprósz solą i pieprzem, posmaruj masełkiem ziołowym. Półtorej cytryny pokrój na ćwiartki, z połówki wyciśnij sok. W kieszonkach z folii aluminiowej ułóż po 1 steku, po 2 pomidorki i kapary, po 1 anchois, oliwce i ćwiartce cytryny. Skrop oliwą i sokiem z cytryny, foliową kieszonkę szczelnie zamknij i ułóż na grillu. Piecz, aż kieszonka spuchnie od nadmiaru pary, która nie będzie

Krok 3

miała ujścia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w kieszonce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej