
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło do grillowanego łososia w kieszonce może być ziołowe, ale też czosnkowe, koperkowe, cytrynowe, kaparowe. Ważne, by miało wyrazisty smak i ładnie pachniało.
Krok 2
Zmiksuj anchois, zioła i masło, przypraw pieprzem. Steki z łososia oprósz solą i pieprzem, posmaruj masełkiem ziołowym. Półtorej cytryny pokrój na ćwiartki, z połówki wyciśnij sok. W kieszonkach z folii aluminiowej ułóż po 1 steku, po 2 pomidorki i kapary, po 1 anchois, oliwce i ćwiartce cytryny. Skrop oliwą i sokiem z cytryny, foliową kieszonkę szczelnie zamknij i ułóż na grillu. Piecz, aż kieszonka spuchnie od nadmiaru pary, która nie będzie
Krok 3
miała ujścia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej