Zupa krem z awokado z łososiem wędzonym - mus | Przepisy.pl pixel

Krem z awokado z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

249 osób wydrukowało

Pobierz pdf

336 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

4 plastry

6 sztuk

0.5 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przekrój na pół, wbijając brodę noża w pestkę, przekręć ją w bok i wyjmij. Miąższ wyjmij stołową łyżką.

Krok 2

W kielichu blendera umieść miąższ awokado, serek, pieprz oraz zawartość opakowania Knorr. Całość dokładnie zmiksuj na gładką masę.

Krok 3

Gotowy krem przełóż do kieliszków lub małych szklaneczek. Następnie wstaw do lodówki na kilkanaście minut.

Krok 4

Łososia oraz ogórek pokrój w wąskie plastry. Papryczkę w kwadraciki.

Krok 5

Następnie przygotuj mini szaszłyki. Na wykałaczki nadziewaj kolejno: łososia, papryczkę, ogórka oraz krewetkę. Gotowe szaszłyki wkładaj po 1 sztuce do szklaneczek z kremem. Podawaj jako przekąskę na domowych przyjęciach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej