Zupa krem z awokado z łososiem wędzonym - mus | Przepisy.pl pixel

Krem z awokado z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

248 osób wydrukowało

Pobierz pdf

333 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

4 plastry

6 sztuk

0.5 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przekrój na pół, wbijając brodę noża w pestkę, przekręć ją w bok i wyjmij. Miąższ wyjmij stołową łyżką.

Krok 2

W kielichu blendera umieść miąższ awokado, serek, pieprz oraz zawartość opakowania Knorr. Całość dokładnie zmiksuj na gładką masę.

Krok 3

Gotowy krem przełóż do kieliszków lub małych szklaneczek. Następnie wstaw do lodówki na kilkanaście minut.

Krok 4

Łososia oraz ogórek pokrój w wąskie plastry. Papryczkę w kwadraciki.

Krok 5

Następnie przygotuj mini szaszłyki. Na wykałaczki nadziewaj kolejno: łososia, papryczkę, ogórka oraz krewetkę. Gotowe szaszłyki wkładaj po 1 sztuce do szklaneczek z kremem. Podawaj jako przekąskę na domowych przyjęciach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z awokado z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej