
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
4 plastry
6 sztuk
0.5 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado przekrój na pół, wbijając brodę noża w pestkę, przekręć ją w bok i wyjmij. Miąższ wyjmij stołową łyżką.
Krok 2
W kielichu blendera umieść miąższ awokado, serek, pieprz oraz zawartość opakowania Knorr. Całość dokładnie zmiksuj na gładką masę.
Krok 3
Gotowy krem przełóż do kieliszków lub małych szklaneczek. Następnie wstaw do lodówki na kilkanaście minut.
Krok 4
Łososia oraz ogórek pokrój w wąskie plastry. Papryczkę w kwadraciki.
Krok 5
Następnie przygotuj mini szaszłyki. Na wykałaczki nadziewaj kolejno: łososia, papryczkę, ogórka oraz krewetkę. Gotowe szaszłyki wkładaj po 1 sztuce do szklaneczek z kremem. Podawaj jako przekąskę na domowych przyjęciach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej