
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
4 plastry
6 sztuk
0.5 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado przekrój na pół, wbijając brodę noża w pestkę, przekręć ją w bok i wyjmij. Miąższ wyjmij stołową łyżką.
Krok 2
W kielichu blendera umieść miąższ awokado, serek, pieprz oraz zawartość opakowania Knorr. Całość dokładnie zmiksuj na gładką masę.
Krok 3
Gotowy krem przełóż do kieliszków lub małych szklaneczek. Następnie wstaw do lodówki na kilkanaście minut.
Krok 4
Łososia oraz ogórek pokrój w wąskie plastry. Papryczkę w kwadraciki.
Krok 5
Następnie przygotuj mini szaszłyki. Na wykałaczki nadziewaj kolejno: łososia, papryczkę, ogórka oraz krewetkę. Gotowe szaszłyki wkładaj po 1 sztuce do szklaneczek z kremem. Podawaj jako przekąskę na domowych przyjęciach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej