
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
4 plastry
6 sztuk
0.5 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado przekrój na pół, wbijając brodę noża w pestkę, przekręć ją w bok i wyjmij. Miąższ wyjmij stołową łyżką.
Krok 2
W kielichu blendera umieść miąższ awokado, serek, pieprz oraz zawartość opakowania Knorr. Całość dokładnie zmiksuj na gładką masę.
Krok 3
Gotowy krem przełóż do kieliszków lub małych szklaneczek. Następnie wstaw do lodówki na kilkanaście minut.
Krok 4
Łososia oraz ogórek pokrój w wąskie plastry. Papryczkę w kwadraciki.
Krok 5
Następnie przygotuj mini szaszłyki. Na wykałaczki nadziewaj kolejno: łososia, papryczkę, ogórka oraz krewetkę. Gotowe szaszłyki wkładaj po 1 sztuce do szklaneczek z kremem. Podawaj jako przekąskę na domowych przyjęciach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































