Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika

Autor: PBaulina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły umyć, przez ok. 10 minut moczyć w osolonej wodzie, a następnie odsączyć. Podzielić na różyczki i blanszować przez 2 - 3 minuty we wrzątku, a po odsączeniu przelać zimną wodą.

Krok 2

Ser pokroić w centymetrową kostkę, a pomidory w ósemki, które następnie przekroić na połówki, cebulę zaś (bez szczypiorku) drobno posiekać.

Krok 3

Składniki delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Polać przygotowanym z majonezu, jogurtu oraz soli i pieprzu sosem, nie mieszając.

Krok 4

Ziarna słonecznika uprażyć przez 2 minuty na suchej patelni, posypać nimi i pokrojonym szczypiorkiem sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej