
Składniki
4 łyżki
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
30 dekagramów
40 dekagramów
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Winogrona umyć, pokroić na pół i usunąć pestki. Plasterki sera pokroić w paski.
Krok 4
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z dżemem żurawinowym, musztardą, szczypiorkiem, 2 łyżkami wody i oliwą.
Krok 5
Wszystkie składniki sałatki plącz, polej sosem i wymieszaj. Odstaw na 10 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować sałatkę prażonymi orzeszkami.
Krok 1
Obrać melona, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w cienkie paseczki.
Krok 3
Szczypiorek posiekaj. Orzeszki upraż na suchej, rozgrzanej patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej