Sałatka z serem i winogronami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z serem i winogronami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

30 dekagramów

40 dekagramów

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Winogrona umyć, pokroić na pół i usunąć pestki. Plasterki sera pokroić w paski.

Krok 4

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z dżemem żurawinowym, musztardą, szczypiorkiem, 2 łyżkami wody i oliwą.

Krok 5

Wszystkie składniki sałatki plącz, polej sosem i wymieszaj. Odstaw na 10 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować sałatkę prażonymi orzeszkami.

Krok 1

Obrać melona, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w cienkie paseczki.

Krok 3

Szczypiorek posiekaj. Orzeszki upraż na suchej, rozgrzanej patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej