
Składniki
4 łyżki
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
30 dekagramów
40 dekagramów
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Winogrona umyć, pokroić na pół i usunąć pestki. Plasterki sera pokroić w paski.
Krok 4
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z dżemem żurawinowym, musztardą, szczypiorkiem, 2 łyżkami wody i oliwą.
Krok 5
Wszystkie składniki sałatki plącz, polej sosem i wymieszaj. Odstaw na 10 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować sałatkę prażonymi orzeszkami.
Krok 1
Obrać melona, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w cienkie paseczki.
Krok 3
Szczypiorek posiekaj. Orzeszki upraż na suchej, rozgrzanej patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej