Sałatka z serem i winogronami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z serem i winogronami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

30 dekagramów

40 dekagramów

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Winogrona umyć, pokroić na pół i usunąć pestki. Plasterki sera pokroić w paski.

Krok 4

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z dżemem żurawinowym, musztardą, szczypiorkiem, 2 łyżkami wody i oliwą.

Krok 5

Wszystkie składniki sałatki plącz, polej sosem i wymieszaj. Odstaw na 10 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować sałatkę prażonymi orzeszkami.

Krok 1

Obrać melona, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w cienkie paseczki.

Krok 3

Szczypiorek posiekaj. Orzeszki upraż na suchej, rozgrzanej patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z serem i winogronami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej