
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz, przekrój, łyżeczką usuń nasiona, a resztę pokrój w plasterki. Szalotki posiekaj.
Krok 2
Krewetki rozdrabniaj około minuty w malakserze.
Krok 3
Wymieszaj sok z limonki, sos rybny i cukier. Gdy cukier się rozpuści, dodaj ogórki i szalotki. Wymieszaj.
Krok 4
Przed podaniem posyp sałatkę krewetkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej