Sałatka ogórkowa po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz, przekrój, łyżeczką usuń nasiona, a resztę pokrój w plasterki. Szalotki posiekaj.

Krok 2

Krewetki rozdrabniaj około minuty w malakserze.

Krok 3

Wymieszaj sok z limonki, sos rybny i cukier. Gdy cukier się rozpuści, dodaj ogórki i szalotki. Wymieszaj.

Krok 4

Przed podaniem posyp sałatkę krewetkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej