Sałatka ogórkowa po tajsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz, przekrój, łyżeczką usuń nasiona, a resztę pokrój w plasterki. Szalotki posiekaj.

Krok 2

Krewetki rozdrabniaj około minuty w malakserze.

Krok 3

Wymieszaj sok z limonki, sos rybny i cukier. Gdy cukier się rozpuści, dodaj ogórki i szalotki. Wymieszaj.

Krok 4

Przed podaniem posyp sałatkę krewetkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej