Sałatka ogórkowa po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ogórkowa po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz, przekrój, łyżeczką usuń nasiona, a resztę pokrój w plasterki. Szalotki posiekaj.

Krok 2

Krewetki rozdrabniaj około minuty w malakserze.

Krok 3

Wymieszaj sok z limonki, sos rybny i cukier. Gdy cukier się rozpuści, dodaj ogórki i szalotki. Wymieszaj.

Krok 4

Przed podaniem posyp sałatkę krewetkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ogórkowa po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej