PRZEPISY.PL

Carpaccio to cieniutko pokrojona świeżutka, surowa ryba lub mięso przyprawione ziołami, cytryną i oliwą. Nasze carpaccio z łososia zachwyca smakiem. Pamiętajcie tylko o naostrzeniu dobrze noża. Plasterki powinny być bardzo cienkie.

Carpaccio z łososia - autor: przepisy.pl

Carpaccio z łososia

  • 90
  • 8
  • Łatwe
  • 0
340
osób dodało do Mniamlisty
340
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • posiekany tymianek1 łyżka
  • zielony pieprz z zalewy2 łyżki
  • woda3 łyżki
Carpaccio z łososia – krok 1

Krok 1

W moździerzu utłucz 1 łyżkę pieprzu, wymieszaj z tymiankiem.
Carpaccio z łososia – krok 2

Krok 2

Całość przełóż do miseczki, wymieszaj z 1/3 oliwy z oliwek i sokiem z cytryny oraz Sosem sałatkowym francuskim Knorr.
Carpaccio z łososia – krok 3

Krok 3

Dodaj 3 łyżki stołowe wody, ponownie wymieszaj.
Carpaccio z łososia – krok 4

Krok 4

Plastry łososia ułóż na półmisku, polej marynatą, przykryj folią i wstaw do lodówki na 4 godziny.
Carpaccio z łososia – krok 5

Krok 5

Przed podaniem udekoruj cytryną, posyp resztą pieprzu.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos sałatkowy francuski KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

325
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
286
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
567
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
325
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie